АГРЕСИЯ: Роми от кухнята на почивна станция скочиха срещу лагерници

Инциденти

АГРЕСИЯ: Роми от кухнята на почивна станция скочиха срещу лагерници

35120
на 10.07.2024
АГРЕСИЯ: Роми от кухнята на почивна станция скочиха срещу лагерници
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Служители от кухнята на детския лагер в Шкорпиловци, които са от ромски произход, погнаха мъж от софийска танцова школа. Ако го бяха хванали, щяха да го пребият зверски, каза пред Нова телевизия нейният ръководител Десислава Вълкова.

препоръчано

По думите й децата са били много изплашени, защото гневните работници ги обиждали, а един от тях дори тръгнал към нея с метален стол в ръка. Жената потърсила помощ, но нямало кого да помоли да въдвори ред. Добре че, полицаите дошли навреме и не се е стигнало до кръвопролитие. 

До разправията се стигнало заради кофичка кисело мляко, оставена от дете на мястото за отсервиране. Според преподавателката ситуацията е била много стресова и напрежението ескалирало, след като на детето е била направена забележка по груб и неуместен начин. Стигнало се е и до заплахи.

Родители обаче подават сигнали за лоши условия на детския лагер на морето и за грубото отношение на служителите на хотела към децата, настанени в него. Според персонала обаче  агресивното поведение идвало от танцовата школа, която организира лагера.

“На 8 юли пристигнахме в базата в Шкорпиловци – това, което видяхме нямаше нищо общо със снимките и описанието на базата от офертата”, каза ръководителката на танцовата школа Десислава Вълкова.

Тя описва обстановка на лоша хигиена, липса на отношение и недостатъчна храна. По думите ѝ са разговаряли с управителката на хотела и тя ги е уверила, че ще предприеме мерки.

“Въпреки неприятната обстановка се събрахме с децата и решихме да продължим лагера, като имахме уверение от управителката, че ще се оправят проблемите с хигиената. Тя се опитваше да замаже положението. През нощта всичко мина добре, но сутринта, когато станахме за закуска, разбрах от другата ръководителка, че има проблем с още едно дете, че е оставила купичката си с мляко там, където се отсервира храната“, разказва Вълкова. 

“Те наблягат на това, че храна не се хвърля и затова се слагат малки порции на децата. То обаче е оставило млякото, защото е вкиснало, но се направил остър коментар към него от страна на главния готвач. Издирих този служител и му казах, да не се обръща към децата, а към мен като ръководител“, добавя тя. 

След това мъжът, който върти черпака започнал да й се кара. “Какви сте вие невъзпитани? Не може да си направите организацията“, казал той, след което обърнал палачинката и започнал да говори, че не го интересували българчетата, а молдовците и украинците, с които бил пълен лагера. Напрежението ескалирало. Вълкова се оплаква за агресия пред очите на децата. 

“Какви сте вие? Какво сте платили? Какво сте направили? Въобще не ме интересува“, крещял готвачът. Намесил се обаче съпругът на ръководителката на танцова школа и със спокоен тон го попитал какво става, а служителят започнал да му се кара и на него, след което се върнал в кухнята и извикал десетина роми. Те били от персонала. 

Тръгнаха заплашително към съпруга ми, разказва Вълкова. “Готвачът попита на висок тон: “Ти какъв си? Ще ме предизвикваш ли? Ще ме биеш ли?“. Мъжът ми го отблъсна от себе си, но скочи цялата хайка срещу него. Не знам как в това тясно пространство успя да избяга, а те тръгнаха след него. Ако го бяха хванали, щеше да стане страшно. Един от ромите грабна метален стол и тръгна към мен, а аз в този момент търсех помощ. Това става за секунди“, добавя жената. 

Управителят на фирмата, която стопанисва хотела, Емил Бакърджиев обаче има друга версия за случилото се. 

“Гостите са се нахвърлили да обиждат нашите служители, след като едно от децата е изхвърлило пълна купичка с храна и е получило забележка от готвача”, каза той.

Според него не е имало физическа саморазправа. Мъжът нарече мръсните чаршафи и лошите условия в хотела клевети. По думите на Вълкова от школата са търсили връзка с него, но той не е пожелал да се свърже с тях.

“Нашите гости са се нахвърлили върху колегите, които са работили в ресторанта. Започнали са да ги обиждат. Нашите колеги, които са от ромски произход, искат да заведат дело за обида и ние ще го направим“, закани се управителят. 

“В момента в детския ни лагер има над 400 деца, включително и украинчета. Ако беше така, щяха ли само 10 от гостите да се жалват?“, попита той.

“Няма да коментирам дали служителите са роми или не, но не са хора, защото агресираха срещу деца в детски лагер. Това е безумие! Имаше обиди и псувни. Много е рано, за да цитирам какво казаха на децата“, каза пък началничката на танцовата школа.

“Видяхме условията – мухъла по стените, разкъсаните матраци, мръсните възглавници и кърпи“, заяви накрая водещата на "Здравей, България" Мира Иванова. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК