Адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди ареста му - иззели от дома му и документи по друго производство

Акценти

Адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди ареста му - иззели от дома му и документи по друго производство

123890
преди 7 часа
Адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди ареста му - иззели от дома му и документи по друго производство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кандидатът за депутат от "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов е отведен в следствения арест заради купуване на гласове. Това заявява пред БТА адвокатът на Ибрямов, Йордан Киров.

препоръчано

Адвокатът потвърждава, че жилището на кандидат-депутата е било претърсено.

Както ПИК съобщи преди всички, Ибрямов е арестуван с белязани пари в момент на подкуп. Сумата била голяма и можела да бъде и за купуване на гласове.

Адвокат Киров допълни, че снощи жилището на Ибрямов е било претърсено.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство. 

По думите на адв. Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка "задържане под стража" до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство.

Акцията е била на ГДБОП, като задържането е станало в рамките на предишното разследване за пране на пари чрез мрежа от фирми с фиктивна търговия със зърно. Тази схема бе обявена още преди месец, макар и без директно да бъде обвиняван Ибрямов - неофициално той бе свързан с акцията с автомобил, който е ползвал с договор за наем. 

По-рано беше съобщено, че при акцията са иззети документи, свързани с разследването срещу бизнесмена Румен Гайтански, известен като Вълка, както и за ТЕЦ "Варна", където по неофициална информация Ибрямов също е разследван.

Припомняме, че Ибрямов като кандидат-депутат се ползва с имунитет от момента на регистрацията на съответната партия или коалиция. Според разпоредбите на Изборния кодекс регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани от регистрацията до обявяване на изборните резултати без изрично разрешение на ЦИК. Регистриран кандидат може да бъде задържан за 24 часа по неотложност и в момента на извършване на престъпление.

Джейхан Ибрямов бе депутат от ДПС, но стана един от първите изключени от парламентарната група в 50-то Народно събрание, избирайки да подкрепи почетния председател Ахмед Доган. Ставайки независим депутат, той продължава да се ползва с имунитет.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за третия ден на октомври: Близнаците да избягват авантюри, Раците са в размисъл за брак, Девите да не си го и помислят, но да се отдадат на секс
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ОБНОВЕНА) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Георги Харизанов с анализ за предизборните битки и изхода от вота: Борисов може да направи само евроатлантическо правителство с ППДБ, Пеевски и донякъде ИТН (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 69
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК