Адвокатът на Мараджиев потвърди информация на ПИК: Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски е съпътствана от редица нарушения

Акценти

Адвокатът на Мараджиев потвърди информация на ПИК: Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски е съпътствана от редица нарушения

92188
на 24.11.2022
Адвокатът на Мараджиев потвърди информация на ПИК: Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски е съпътствана от редица нарушения
Автор:   ПИК

Полицейската акция срещу кмета на Стамболийски Георги Мараджиев е съпътствана от редица нарушения, категоричен е адвокатът на градоначалника Росен Димитров. Мараджиев не е арестуван, той ще бъде разпитван по-късно като свидетел по досъдебно производство, предава Трафик. Срещу него към момента няма повдигнато обвинение" заяви адвокат Димитров. Досъдебното производство е образувано злоупотреба със служебно положение и злоупотреба с обществени средства срещу неизвестен извършител. 

препоръчано

Юристът обясни, че претърсванията и изземванията в кабинетите на община Стамболийски продължават. "Вземат се компютри, документи, хард дискове, флашки. Нямам представа как ще работи общината в следващите месеци. Дейността й ще бъде блокирана за дълго време" категоричен е Димитров. 

Акцията на Икономическа полиция стартира днес сутринта с претърсване във фабриката на семейство Мараджиеви в Стамболийски. Според Димитров има издадено съдебно разрешение за претърсване в община Стамболийски и за личен обиск на кмета. Претърсвани са обаче също така фабриката и дома на сина и снахата на Мараджиев. "На този етап не съм видял документи, които да разрешават тези претърсвания" коментира адвокатът. 

Той заяви, че днес рано сутринта мъже с маски, въоръжени с пушки- помпи, са нахлули в дома на сина на Мараджиев , малко след като семейството е оставило децата на училище. "Когато снахата е попитала служителите какво става и защо влизат по този начин, цивилен полицай й е казал: Като не знаете за кого да глусувате, следващият път ще влезем не с пушки помпи, а не знам с какво!" Има свидетели на тези думи, а камерите в дома са запечатали всичко", заяви адвокатът. 

Друго нарушение, според него е, че полицаите , които са влезли сутринта във фабриката, са събрали телефоните на 30-те работници, които са работили в цеховете. "Нямам информация дали са им били върнати впоследствие" заяви Димитров. Той определи акцията като "политическа" и коментира, че кметът е категоричен, че обвиненията са безпочвени. 

"Разследването в Стамболийски е за корупционни престъпления, не е едно лице, повече са, месеци се работи по този случай, още от септември се работи с Окръжна прокуратура-Пловдив, не е операция от днес за днес. Това е пътят и начинът да се противодейства на корупцията" заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. 

ПИК първа съобщи за скандални детайли около ареста на председателят на ГЕРБ-Пловдив Георги Мараджиев. Разкритията бяха направени от административния секретар на партията Цветомир Паунов.

"Двама души от присъстващите пред общината лично потвърдиха, че са познали един от служителите на МВР, който е цивилен и не е униформен. И двамата потвърдиха, че са чули от него реплика: "Така е, като не гласувате за когото трябва. Не с пушки и помпи, а не знам с какво ще влезем следващия път", заяви пред медията ни Паунов.

Мараджиев, който е кмет на град Стамболийски, бе задържан тази сутринта, без да са му повдигнати обвинения на този етап, а икономическа полиция нахлу на проверка във фабриката на семейството на Мараджиев. 

"Тази полицейска акция с нищо не налагаше такава прекомерна сила - 20 полицаи с качулки и тежко въоръжение нахлуха сутринта във фабрика, която е собственост на сина на кмета. Извършват се преръсвания в кабинета на Мараджиев. Адвокатът, който защитава правата на кмета, не е бил допуснат. Това е кризисен пиар, който се води от страна на министър Демерджиев на фона на всички проблема, свързани с мигрантската криза", заяви още Паунов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и Спаси София Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и "Спаси София"
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК