Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Кристиян Николов е употребил наркотици и е осъзнавал какво може да се случи

Темида

Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Кристиян Николов е употребил наркотици и е осъзнавал какво може да се случи

5417
на 11.06.2021
Адвокатът на семейството на Милен Цветков: Кристиян Николов е употребил наркотици и е осъзнавал какво може да се случи
Автор:   ПИК

"Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно". Това заяви тази сутрин пред Нова телевизия адвокатът на семейството на трагично загиналия журналист Милен Цветков - Менко Менков.

препоръчано

Тв водещият бе убит на 19 април миналата година на кръстовището пред столичния мол Парадайз. Тогава дрогираният Николов връхлетя с джипа си автомобила на Цветков и няколко минути по-късно той издъхна. 

Както ПИК писа, делото за катастрофата продължава, а разпитите на вещи лица започнаха преди ден. Пред магистратите беше представена експертиза, която официално доказва, че преди да седне зад волана Кристиан Николов е употребил три вида наркотици.

Прокуратурата обвини 23-годишния шофьор в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков заради намерената дрога в кръвта му, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки че инцидентът се случил на червен светофар.

"Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употребата на наркотици, което е забранено от закона", подчерта Менков.

"Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост. Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел, че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. При вчерашните характеристики, които вещите лица изложиха, а именно наличие на наркотиците амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много", посочи Менков.

Специалисти коментират, че подобна концентрация е възможна само при два варианта. Ако инцидентно Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е приемал от дрогата.

Адвокатът обясни, че при продължителна употреба се получава зависимост. "Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я е, почувствал се зле и легнал да спи. Не е знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки, че такива тогава не е имало. Третото обстоятелство, което те твърдяха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи и не можеха да бъдат погледнати сериозно", коментира още адв. Менков в "Здравей, България". 

Сподели:
Бомба x
ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг ТОП 5: Жената търси тези качества в идеалния бъдещ съпруг
ПИК TV x
Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА) Доган и Божков - забранените теми за Слави Трифонов (ФАКСИМИЛЕТА)
ново
Днес: 194
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това