Адвокат Радостин Василев с прогноза: Агенцията по вписванията ще откаже да впише Борислав Михайлов като президент на БФС

Футбол

Адвокат Радостин Василев с прогноза: Агенцията по вписванията ще откаже да впише Борислав Михайлов като президент на БФС

7416
на 14.10.2021
Адвокат Радостин Василев с прогноза: Агенцията по вписванията ще откаже да впише Борислав Михайлов като президент на БФС
Автор:   ПИК

Агенцията по вписванията ще откаже да впише решенията от проведения извънреден конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов остана на поста си с 241 гласа срещу 230 в полза на Димитър Бербатов.

препоръчано

Тази прогноза направи през БНТ адвокат Радостин Василев, който има дългогодишен опит в спортните и футболни правни казуси. Според него причината е, че не е бил проведен втори тур за избор на президент на централата.

В началото на заседанието бяха обявени 483 делегати, но 480 гласуваха. Представителите на Димитър Бербатов обявиха, че според тях е трябвало да има проведен балотаж, защото в този случай 242 гласа са 50%+1.

"Аз смятам, че първото нещо, което ще се случи, е Агенцията по вписванията ще откаже да впише избора на президент. Сега вече, дали ще атакуват в съда, е въпрос на г-н Бербатов и неговите адвокати", коментира Василев в "Денят започва".

Адвокатът смята, че в съда този конгрес може да бъде оспорен точно поради тази причина, която се счита за неспазване на Устава на БФС.

"Не сме стигнали до съд все още, но предвид хипотезата, пред която сме изправени, можем да считаме, че тези гласове, които има Борислав Михайлов не са му стигали да бъде избран за президент още на първи тур. Т.е. там е трябвало да има балотаж, поради това, че кворумът, който има отношение за мнозинствата е този, който е събран в началото на регистрацията, тъй като водещият на заседанието не е направил проверка на кворума преди гласуването за президент", сподели Радостин Василев.

Адвокатът обясни, че ако водещият на заседанието Камен Костадинов не е направил проверка на кворума точно преди самото гласуване 50%+1 правят точно 242 гласа, заради първоначално обявените 483 делегати. "Ако имаше проверка на кворума непосредствено преди гласуването и тя показваше 480 делегати, а не 483, тогава щеше да стигат 241 гласа. Доколкото разбрах от някои делегати водещият Камен Костадинов много е бързал, а може би от незнание. Не знам", добави Радостин Василев.

Според адвоката всичко зависи вече от тези лица, които ще оспорват.

"Аз разбрах, че има и клубове, които не са допуснати да влязат в зала, има и административно недопуснати, поради документи, които не отговарят на изискванията, всеки от тях има право да жали този конгрес. Не знам как ще се развият, но предполагам, че ще се стигне до нов конгрес. Дали той ще е преди или след този, който е обявен, не мога да предположа, но хаосът там го създава това ръководство на българския футбол", каза още Василев.

Сподели:
Бомба x
БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа БЕЗ БРЪЧКИ: Нощни навици за по-красива и здрава кожа
ПИК TV x
ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Проф. Анастас Герджиков: Удивен съм, че именно президентът е нарушил Конституцията на държавата (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това