АДСКА ЖЕГА: Шеф Петров шляпа по джапанки на жълтите павета (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Адската жега в София не понася на шеф Борис Петров, видяха фотографите на „Ретро“. Топготвачът бе забелязан да отива на работа в ресторанта си, който се намира на жълтите павета, по джапанки, по-подходящи за плажа.
Неглиже облеклото обаче скандалният кулинар сменял веднага, когато стъпел в кухнята си. В готварските среди той е известен с педантичността си и високите си изисквания, а работната униформа била едно от тях.
Макар да има персонал, шеф Петров продължава ежедневно да приготвя лично храна за гостите в ресторанта си, като някои от представителите на родния хайлайф дори имат привилегията той да им сервира лично. Това бил хитър трик да привлича платежоспособни клиенти, защото конкурентите му – шеф Манчев, шеф Токев, шеф Виктор Ангелов и шеф Михалчев, се радват на много по-голям оборот заради непрестанните си тв изяви.
Единственият, когото продуцентите на кулинарните формати продължават да не канят заради необуздания му нрав и твърде пиперлив език, е шеф Петров. Изцепките му във „ВИП Брадър“ преди две години се отразиха зле не само на имиджа, но и на бизнеса му. Очевидно богаташите, които гурме кулинарят се фукаше, че се редят на опашка да се хранят при него, не са оценили гениалността му, защото ресторантите му бяха запорирани от банка. Сега Петров върти само едно заведение, докато конкурентите му имат по няколко, и то не само в София.
Неотдавна скандалджията с черпак също се опита да пробие на морето и в Банско, отваряйки ресторанти там, но те просъществуваха само по един сезон. Този в курорта Свети Влас после беше взет от големия конкурент на шеф Петров – Андре Токев.