АЕЦ "Козлодуй" публикува споразумението с "Уестингхаус" за седми блок (пълен текст)

ЧАС ПИК

АЕЦ "Козлодуй" публикува споразумението с "Уестингхаус" за седми блок (пълен текст)

17204
на 08.08.2014
АЕЦ Козлодуй публикува споразумението с Уестингхаус за седми блок (пълен текст)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

АЕЦ „Козлодуй” публикува на своята официална страница в интернет акционерното споразумение с компанията „Уестингхаус”, касаещо изграждането на седми блок, съобщиха от пресцентъра на атомната електроцентрала.

препоръчано

Ръководството на АЕЦ „Козлодуй” е провело неколкодневни преговори с партньорите от „Уестингхаус” и е настояло за публикуване на пълния текст.

Ръководният екип на американската компания счел за нужно да защити някои части от споразумението като важна фирмена информация, изтичането на която би накърнило пазарните позиции на „Уестингхаус”.

Споразумението бе сключено на 1 август. Според разпратения тогава до медиите пресрелийз от атомната ни ценртала, в него се предвижда дяловото участие в проектната компания – „АЕЦ Козлодуй – Нови мощности" ЕАД, да бъде в пропорция 70% за АЕЦ "Козлодуй" ЕАД и 30% за „Уестингхаус Електрик Къмпани" ЛЛС.

Планира се проектът да се финансира основно от експортни кредитни агенции, имащи опит в енергетиката на България, както и с други международно приети финансови инструменти. За избор на строител на новата ядрена мощност се предвижда да се проведе открит международен търг, допълниха тогава от АЕЦ "Козлодуй".

Според предварителната информация, за да влезе в сила споразумението, то трябва да бъде одобрено от правителството.

Копирано от standartnews.com

Пълния текст на документа, състоящ се от 104 страници, може видите ТУК.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК