Акад. Богдан Петрунов: Стоим добре в Европа по брой заразени и починали

Животът днес

Акад. Богдан Петрунов: Стоим добре в Европа по брой заразени и починали

21657
на 11.07.2020
Акад. Богдан Петрунов: Стоим добре в Европа по брой заразени и починали
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ние сега берем плодовете на мачовете с хиляди, от баловете, от отварянето на баровете и дискотеките. Това заяви пред бТВ имунологът акад. Богдан Петрунов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Представянето на тези данни не са достатъчно убедителни пред обществото. Колкото повече изследваме, толкова повече ще имаме. Ако се изследват огнищата, ясно е, че там ще има нови и нови заразени. Но не са верни данните, ако няма съотношение между брой изследвани и открити, посочи академикът.

Тази цифра не е съотносена на 100 хил. население. За мен броят на активните болни и починалите са цифрите. Ако ги представим като съотношение към 100 000 души, се показва, че ние сме добре на фона на Европа. Броят на починалите и активно болните не е толкова голям, коментира той. 

"Трябва да осъзнаем, че е наложително да проявим дисциплина и разум. Само това ще доведе до ограничение на мерките и ще спаси ситуацията. Маската не ви предпазва директно от вируса, а от слюнките, които се отделят от хората, когато са близо до нас. С маска много по-малко единици от вируса ще проникнат в организма ни. Вирусното натоварване е от изключително голямо значение", обясни експертът. Той уточни, че очаквано вече у нас COVID-19 се разпространява дифузно.

Разпространението на COVID-19 е дифузно, виждате, че в най-големите градове, където се събираха най-много хора, има най-много заразени. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК