Акад. Петър Иванов разкри: Ето как Бобокови забогатяха по времето на БКП, клуб "Възраждане "на Илия Павлов и Иван Костов

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Акад. Петър Иванов разкри: Ето как Бобокови забогатяха по времето на БКП, клуб "Възраждане "на Илия Павлов и Иван Костов

294219
на 01.12.2020
Акад. Петър Иванов разкри: Ето как Бобокови забогатяха по времето на БКП, клуб Възраждане на Илия Павлов и Иван Костов

Братята Бобокови сега живеят в тодорживковия Правец, но са селяни от с. Пиргово. То не е с добра репутация.

препоръчано

От това село в Русе имахме и първи секретар на ОК на БКП – др. Ангел Бобоков. Братята, казват, били негови племеници, не знам дали е тъй.

Те са роднини и много близки с потомствения агент Иван, единият брат му е кум.
Винаги са били близки и с по-първите хора на града: депутати, кметове (Йотов), председатели (Веселинов), прокурори, съдии, НАПаджии, масони, полицаи.

Първият им бизнес веднага след Революцията е селски магазин за гащи и потници, после дръпват напред, през 1992 г. създават фирма “Бобоков и синове”, после “Приста ойл”, после “Монбат”…

Бобоковите са суетни и много искат, като всеки по-семпъл човек, да изглеждат аристократични, с висок морал, интелигентни, образовани. Пък не са. Съмнявам се дали четат приказките на Джани Родари. Дали знаят за Лукчо. Ама го цитират на Цънцарова.

Ако бяха малко по-образовани, например, щяха да знаят, че брендът на емблематичната им фирма за моторни масла “PRISTA OIL HOLDING” е нелеп и смешен, издава необразованост и простотия, тъй като думата е prista е латинска дума, и на латински език означава “резач на дърва, дървар” (виж който и да е латински речник). Бъркат я с друга дума: pristis – вид кораб, от римското име на града ни Sexsaginta pristis. Ама кой да им каже.

Братята забогатяха в мътните времена: БКП, Луканов, Иван Костов, братовчедите, Клуб 777, РМД-тата, чеченците, клуб Възраждане на Илия Павлов и Емо Кюлев, фалшивата приватизация etc.
Според системата за фирмено разузнаване ДАКСИ Атанас Бобоков участва в управлението на 22 фирми и е собственик на 10. Брат му Пламен притежава 7 фирми и участва в управлението на 26. Значи общо 48 фирми. (Това тук е копи-пейст.) Бравос!

Братята обичат да изтъкват, че развиват успешен бизнес в незнамколкоси много страни в 3 континента; страните са една от друга по-застреляни – Узбекистан, Украйна, Либия, Нигерия, Либерия…, всичките са с много лоша репутация в областта на корупцията.

Братята от с. Пиргово ползват една позната проста схема: купуват почти без пари от загубени глупаци, или придобиват чрез РМД, с връзки, на разсрочено плащане с кредит, с ипотека, или по друг начин някакво нещо, например, фалиралата Плама, Колодрума (100 дка в самия център на Русе), Музикантското училище (за смешните 450 хил. лева), Левента, монтанския “Алумикар” и др.

Обикновено нещото е значимо за определена общност от хора. Остават го десетилетия на произвола на съдбата, и след това, когато на общността ѝ писне, ходят по държавните и общински инстанции да искат пари.

За новата пустееща от години вече (нула събития тази година) ненужна спортна зала на Русе по едно време с тъпото име Арена “Монтански батерии” (или съкратено “Монбат Арена”) бяха донадени 20 милиона от държавния бюджет, значи от нас, данъкоплатците, а Общината откупи за 9 млн. лева… едни непостроени гаражи, които не ѝ трябват.

За Музикантското училище на “Борисова”, което братята го “въстановяват” вече 14 години, сигурно Общината ще се изръси с още пари, няма начин, че да станело частен Нумизматичен музей, “най-големия във Вселената”.

За мегаломанските бетонни изгъзици на мястото на любимия на русенци Колодрум до Градския стадион (130 дка застроена площ по договор) русенци трябва да знаят, че срокът за разрешеното застрояване изтича по договор догодина, дължи се неустойка, а почетният гражданин на Русе Пламен Бобоков, след цели 12 години (!) от придобиването на Колодрума, все още не ни казва какво точно ще бъде изградено там – МОЛ, хотел, жилищен блок, офис сграда… (Това тук е копи-пейст.) И никой не знае дали русенците го искаме. Тези 100 декара в центъра на Русе повече от 12 години изглеждат като мръсна и разхвърляна ръждясала кочина. (Виж фотосите.)

Лично аз не виждам нито едно хубаво и/или полезно за Русе нещо, направено от пирговските братя.
Напротив!

Не очаквам и в бъдеще нищо добро, с оглед актуалните събития около тях. Напротив!

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това