Активисти отново обвиниха режима на Башар Асад в атака с хлорен газ в Алепо

Близък изток

Активисти отново обвиниха режима на Башар Асад в атака с хлорен газ в Алепо

5701
на 07.09.2016
Активисти отново обвиниха режима на Башар Асад в атака с хлорен газ в Алепо
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Предполагаема атака на правителствените сили, извършена с хлорен газ срещу квартали в сирийския град Алепо, контролирани от опозицията, е причинила десетки случаи на задушаване, предава Reuters.

препоръчано

Сирийската гражданска защита, оперираща в контролираната от противниците на режима в Дамаск територия на града, твърди, че правителствен хеликоптер е хвърлил барелна бомба, съдържаща отровния боен газ. В резултат 80 души са получили пристъпи на задушаване. Не се съобщава за смъртни случаи.

От Сирийската обсерватория за правата на човека дават информация за 70 души, засегнати от атаката.
От Дамаск отричат да използват химически оръжия в гражданския конфликт, който вече пет години разкъсва близкоизточната страна. От сирийската армия към момента няма коментар на информацията. 

 

 

Фокус

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК