Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение

5463
на 21.07.2020
Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение
Автор:   ПИК

Актрисата Мария Григорова осъди на последна инстанция Драматично-кукления театърДза незаконното си уволнение. Върховният касационен съд потвърди решението на окръжните магистрати в града.

препоръчано

Преди Григорова дело срещу уволнението си спечели и бившият актьор в театъра Милен Димитров.

Още на предишна инстанция съдът е определил уволнението на актрисата за незаконно, поради което постановява да бъде възстановена на заеманата длъжност, а театърът е осъден да й плати сумата от 3905 лева обезщетение за периода от 7.02.2019 г. до 10.07.2019 г.

Съдебните дела, които води Мария Григорова бяха поредният епизод от сагата в шуменската театрална трупа след серия от уволнения на актьори, които не се вписвали в концепцията на новия тогава директор Димитър Димитров. Григорова беше освободена с мотив съкращаване на щата, но повод за успешното оспорване, както и в случая на Милен Димитров е това, че директорът не е извършил подбор - задължителен, когато се прави съкращение на персонал, пише "Телеграф".

Преди уволнението на Григорова и Димитров, директорът се освободи от деветима други актьори. След като спечели делата си Милен Димитров, който сега е в театъра в Русе, обяви, че сегашният директор Димитър Димитров трябва да бъде уволнен заради вредите, които нанася на държавата и община Шумен с незаконните си действия.

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Бъдете готови за неочаквани неща Астролог предупреждава: Бъдете готови за неочаквани неща
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разкрива заверата на Радев и Прокопиев с новата партия и защо още няма нито един кандидат-президент: БСП, ГЕРБ и ДПС трябва да съставят кабинет (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Нидал Алгафари разкрива заверата на Радев и Прокопиев с новата партия и защо още няма нито един кандидат-президент: БСП, ГЕРБ и ДПС трябва да съставят кабинет (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това