Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение

6519
на 21.07.2020
Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Актрисата Мария Григорова осъди на последна инстанция Драматично-кукления театърДза незаконното си уволнение. Върховният касационен съд потвърди решението на окръжните магистрати в града.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Преди Григорова дело срещу уволнението си спечели и бившият актьор в театъра Милен Димитров.

Още на предишна инстанция съдът е определил уволнението на актрисата за незаконно, поради което постановява да бъде възстановена на заеманата длъжност, а театърът е осъден да й плати сумата от 3905 лева обезщетение за периода от 7.02.2019 г. до 10.07.2019 г.

Съдебните дела, които води Мария Григорова бяха поредният епизод от сагата в шуменската театрална трупа след серия от уволнения на актьори, които не се вписвали в концепцията на новия тогава директор Димитър Димитров. Григорова беше освободена с мотив съкращаване на щата, но повод за успешното оспорване, както и в случая на Милен Димитров е това, че директорът не е извършил подбор - задължителен, когато се прави съкращение на персонал, пише "Телеграф".

Преди уволнението на Григорова и Димитров, директорът се освободи от деветима други актьори. След като спечели делата си Милен Димитров, който сега е в театъра в Русе, обяви, че сегашният директор Димитър Димитров трябва да бъде уволнен заради вредите, които нанася на държавата и община Шумен с незаконните си действия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски ги подпука: Имало е голямо разкешване от коалицията на пудела - мръсна престъпна сглобка! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Пеевски ги подпука: Имало е голямо разкешване от коалицията на пудела - мръсна престъпна сглобка! (ВИДЕО)
ново
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК