АКТУАЛНА ПРОГНОЗА: Ето какво време ни очаква в началото на следващата седмица

Прогноза за времето

АКТУАЛНА ПРОГНОЗА: Ето какво време ни очаква в началото на следващата седмица

126829
на 24.10.2020
АКТУАЛНА ПРОГНОЗА: Ето какво време ни очаква в началото на следващата седмица
Автор:   ПИК

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие облачността ще е значителна. На много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат на изток, а на запад ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Сутрешните температури ще са сравнително високи и минималните ще са между 9 и 14 градуса.

От северозапад ще нахлува хладен въздух и дневните температури ще се понижат. Максималните в западната половина от страната ще са между 12 и 17 градуса, а в източните райони, където през по-голямата част от деня ще е без валежи и със слаб югоизточен вятър, ще се задържат по-високи - между 21 и 24 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще бъде без валежи, но през нощта срещу понеделник ще превали дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад, който привечер ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 6.
 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

В понеделник и в източните райони валежите ще спрат, а до вечерта и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде предимно слаб.
Във вторник ще е предимно слънчево, със слаб югоизточен вятър. Сутринта на места в източните райони, в затворените котловини и по поречието на Дунав ще има условия за мъгли. Сутринта ще е по-хладно, дневните температури слабо ще се повишат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК