Вход
София
Времето в София 27 o C

АЛАРМА: Община Асеновград с важен призив

АЛАРМА: Община Асеновград с важен призив

на 07.07.2020
16375
0
АЛАРМА: Община Асеновград с важен призив
Автор: ПИК
07.07.2020
0
16375

Община Асеновград  алармира, че е обявено настъпването на пожароопасен сезон на територията на Пловдивска област. Затова от местната власт  призоваха да се спазват следните предписания: 

1.Не се допуска паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50 метра до тях, от настъпването на восъчната зрялост при житните култури до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

2. Не се разрешава извършването на ремонтни дейности по линейните обекти, преминаващи през житните площи през периода от восъчна зрялост до прибиране на реколтата.

3. Не се разрешава в земеделски земи и извън тях (слогове и крайпътни ивици) паленето на стърнища, на други растителни отпадъци, както и ползването на открити огнеизточници.

4. Водачите на земеделска техника са длъжни да спазват установените правила и норми за пожарна безопасност, да могат да работят с наличните пожаротехнически средства, да осъществяват дейности в земеделските земи с техника, която е допусната до участие в жътвената кампания от органите за службата Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН), да зареждат гориво на пожарообезопасени места и при неработещ двигател.

5. При възникване на пожари и нанасяне на щети в селскостопанските обекти и горските територии, на земеделските земи и продукция, общинските служби по земеделие да подават информация в Областна дирекция „Земеделие“ – Пловдив.

За съблюдаване на мерките и спазване правилата и нормите на пожарната безопасност при извършване на жътвените дейности са уведомени кметовете и кметските наместници по населените места в община Асеновград, както и собствениците и ползвателите на земеделски земи.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 15358
архив

- Докторе, ще живея ли дълго? - Пушите ли? - Не! - Пиете ли? - Не! - По жени ходите ли? - Не! - Тогава защо ви е притрябвало да живеете дълго?

 

няма нови новини
Днес: 205
hot
най-четени новини в момента
сега
3614
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Марияна Николова с горещи новини след срещата с Борисов и протестиращите туроператори - правителството пренасочва 10 млн. лв. за бранша (ОБНОВЕНА)
x
Днес е световният ден на динята
x