Алберт Попов на път към София: Нямам търпение да се прибера и да си направя мусака
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
"Когато се прибера в София със сигурност ще си направя мусака. Станал съм много добър в готвенето. Задължително ще има баница и може би една боб чорба или шкембе".
Това призна Алберт Попов - спортиста с най-добро класиране сред българските участаници на Олимпийските игри в Пекин. 24-годишният софиянец зае 17-о място в гигантския слалом и така подобри с 4 позиции най-добрия ни резултат в историята на дисциплината на зимни игри, който бе дело на легендата Петър Попангелов от олимпиадата в Сараево 1984. В слалома Алберт избухна и с деветото си място доказа, че наистина е в световния топ 10 на дисциплината.
По време на Игрите домакините са наблегнали предимно на азиатската храна. "Имаше доста хубави неща, но бяха наблегнали главно на азиатска кухня, на която ние не сме свикнали. Придържах се към ориза, спагетите, пицата и плодовете. Това ми беше диетата на олимпийските игри. Просто бяхме предупредени, че азиатската кухня доста трудно се възприема от европейците и можеш лесно да се натровиш. Заради това реших да не експериментирам. След състезанието загледах една паста, но пак не я опитах", сподели Алберт в интервю за в. "Монитор".
Той разказа и за впечатленията си от Олимпийското село: "Не че се оплаквам, но в началото имаше проблем с канализацията, миришеше цялата стая и първите няколко дни беше доста неприятно. Но иначе всичко беше добре. Разминахме се и с потопа в селото, за който алармираха финландците. Просто не сме били в сградата. Някаква тръба била гръмнала преди два дни. Но нас или ни е нямало, или пък не е стигнало. Много бързо се справиха домакините, въпреки че аварията е била доста сериозна от това, което чухме".
Той ще се върне в София само за три дни, след което поема към Гармиш, за да се подготвя за следващите стартове от Световната купа на 26 и 27 февруари.