Вход
София
Времето в София -3 o C

Александър Йорданов: Десните избиратели станаха жертва на изпечени измамници, работили някога за ДС и Живковия режим

Александър Йорданов: Десните избиратели станаха жертва на изпечени измамници, работили някога за ДС и Живковия режим

на 12.11.2019
66107
36
Александър Йорданов: Десните избиратели станаха жертва на изпечени измамници, работили някога за ДС и Живковия режим
Автор: ПИК
12.11.2019
36
66107

Макар да отминаха местните избори, това което се случи при гласуването в София ще крещи в главите на политици и избиратели още дълго време - как едни уж десни партии наляха гласове за червената Мая Манолова, опитваща да изпере имиджа си.

Лидерът на СДС Румен Христов: Ударът по дясното на изборите дойде от ДеБъ

Лидерът на СДС Румен Христов: Ударът по дясното на изборите дойде от ДеБъ

Ударът по дясното на последните избори дойде от...

на 10.11.2019

А пък едни други - червени избиратели и уж социалисти, решиха да подкрепят от омраза десни кандидат-кметове. Това бе абсолютен прецедент в родната политика и предизвика отвращение сред хората и недоумение сред анализаторите.

Ето защо и коментирате не стихват, макар и местният вот да приключи. Именно такъв коментар направи и евродепутатът от СДС Александър Йорданов във фейсбук с подбробен анализ на червено-синия феномен.

Ето какво написа той: 

Интересен детайл от отминалите местни избори е, че лица, които са ставали сътрудници на ДС във втората половина на 80-те г., т.е. тогава, когато вече прозираше края на комунистическия режим, когато в СССР бяха изнесени в печата потресаващи факти за сталинските престъпления, агитираха ежедневно срещу Йорданка Фандъкова и насочваха избирателите на "Демократична България" към колаборация с БСП. Случайно ли бе това? Едва ли. Факт е, че това бе услуга на партията, която някога е ръководила идейно и политически Държавна сигурност. Спестявам имената на тези хубавци, защото те са добре известни на демократичната общност. Има ги и в решенията на Комисията по досиетата.

Аз се опитвам да ги разбера. Те си изпират биографиите. Но публичните им изяви наливат вода отново в мелницата на партията приемник на БКП и създател на ДС. С други думи, искат да постигнат две цели: млади хора, които не познават онова време и неговата подлост, да ги възприемат като демократи, защото днешните им приказки им звучат много демократично и дори хард демократично, но също така и в подходящ момент, да обслужат политическата стратегия на БСП. Което и направиха на местните избори в София. Затова нека не корим тези избиратели на Демократична България, които са били подведени да гласуват за Мая Манолова. В случая те са жертва на изпечени измамници, работили някога за ДС и Живковия режим.

В този контекст чест прави на СДС и на неговите местни организации, че независимо от начина на яваване на местните избори - в коалиции или самостоятелно, навсякъде в страната те категорично се противопоставиха на БСП. И така реално участваха в победата срещу БСП. Този факт ще се постарая да отбележа в подходяща ситуация в парламентарната група на ЕНП, но също така той би трябвало да бъде изнесен и на конгреса на ЕНП в Загреб на 20-21 ноември. Защото в европейското семейство на десните партии от Европа не трябва да има двоен морал, скрито покрито. Не е възможно на избори да се "заиграваш" с нашия политически противник - социалистите. Да подкрепяш техни кандидати. Да очакваш и приемаш от тях подкрепа. Десните европейци така не правят. Така могат да постъпват само лица, които или не са десни или както посочих в началото, изпълняват отново "задача", така както са я изпълнявали и когато някога, на младини, са приели сътрудничеството с органите на ДС.

Сподели:
свързани новини
Плевнелиев иска оставки в ДеБъ, посочи Костов като отроче на Луканов Плевнелиев иска оставки в ДеБъ, посочи Костов като отроче на Луканов
Аз бях честен. Казах своята позиция. Казах я гласно пред...
на 11.11.2019
Напиши коментар »
(36)
1
А дали изобщо са били някога десни. Много се съмнявам.
2
А дали изобщо са били някога десни. Много се съмнявам.
3
Ал.Й. се събра с бившите комунисти от ГЕРБ и сега не му спира устата да се обяснява, абе плондер, въздух под налягане....
4
Отново в оборот, отново на хранилката и отново лъжи. Тоя ще остане вечния храненик, няма значение за мафия ли става въпрос или не.
5
Не мисля, че ако десните избиратели не харесват мутродемокрацията, това автоматично ги прави леви.
6
Другаря Костов е бил 9месеца в Москва на обучение в КГБ,точно преди Промените,Факт!!!:):):)Има и досие в ДС,което се съхранява в БСП!!!:):):)
7
Остави аз да решавам на кого съм станал жертва. Жертва съм бил на хората от СДС, които провалиха синята идея и ни обезвериха.
8
На много места в Европа десните управляват заедно с левите. Например в Германия. Минаха 30 г. и на избирателите не им пука за дясно и ляво. Идеологическите различия вече са толкова минимални, че у нас се чудим кой са леви и кои десни. Хората се интересуват кой е читав или поне ще краде по-малко. Левият Станишев например въведе 10% данък. Няма що, много ляв данък?!!!
9
такъв един сега пребоядисан в синьо "демократ" и агент на дс е илиян василев /бивш посланик в русия/
10
Прав е и Импексовата барсалива курабия, както сега и Костинбродската шафрантия заедно с Рада и Гнома, ближат сладоледа на мавъра...
11
Истинските десни избиратели никой не може да измами. Най-малко пък ще ги измамят разни сътрудничещи с бившите комунисти от ГЕРБ.
12
Ха ха ха, чета плиткоумните коментари на Импексовата крадлива БСПдирастия и стигам до извода, че Герберския вибратор, колкото по надълбоко им влиза, колкото и повече Герберски бой ядат, толкова повече пишат и бълнуват простотии. По интересно е, че психо десните, както ги наричаше Костинбродската разпоретина, водени от Рада дълбоката и Гнома, се одупи редом до своите крадливи червени братовчеди, и чакат някой да им нашиба вибратора с крак. Все пак по едно време, Импексовата Курабия и черния Мавър, си играеха на Бони и Клайд и чичко доктор!!
13
Дори е добре десни и леви да се обединим и Единен фронт срещу корупцията и диктатурата на ГЕРБ.
14
Прости хора бе ей. Народа прост а иска да живее добре. Ами няма да стане докато гласувате А Кур..Нел. и тия тъпа...нари от ДеБъ . За малко да спечелят София. И щехме да го закъсаме здраво.
15
Чичото на Ваклин пак се обажда. Точно пък ГЕРБ и СДС да говорят за агенти на ДС и деца на бившата номенклатура си е жива наглост.
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Не закачайте недоебялко! Само аз си го боцкам! Чухте ли?
19
Тази мумия от умрялата партия,преди години обяви,че повече няма да се занимава с политика. Аферите,като Посланик,по времето на СДС нямаха край. Сега отново му падна служба от небето,въпреки че другите бивши лапачи от СДС,остро скочиха срещу костовисткия литератор.
20
A TI ZA KOGO SI RABOTIL PREDI 10 NOEMVRI VARTI OPA6KO
21
Победата на изборите от ГЕРБ е един ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!
22
Тъпчо, ти автоматично се издаваш, че нищо не струваш!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Ха, кой плюе комунистите, синовете на същите като БиБончо, произлезли от върли комунистически фамилии? А този дембелин, племенник на капитана избил децата от Ястребино, се мушил като плъшок между партийците за да оцелява. Дошла Промяната, навири гребен, а е трябвало да е до стената и по рецептата Чаушеско!! Смилили са се комунягите и са сгрешили. Такъв червй трябва да се смачква веднага!!!
25
Абе Мая Манолова, след като е толкова лоша и корумпирана („сестра Галева“), защо не я вкарахте 20 г. в затвора (като г-жа Иванчева, например), ами лично г-н Борисов я сложи за Омбундсман!?! Нямаше ли някой от ГЕРБ, който да става за тоя висок пост, ами г-н Борисов все комунисти и агенти на ДС назначава на най-сладките държавни длъжности!?!
26
„В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. И напуснах (МВР).“ – март 2006 г., (http://old.segabg.com/article.php?id=261561) ++ Прав е г-н Борисов да напусне МВР, за да остане член на БКП, защото народът е казал: „Веднъж комунист – цял живот комунист.“, а народният представител Александър Сталийски е заявил от високата трибуна на 36-то НС: „Бивш негър, бивша –урва и бивш комунист - няма !”
27
Само тъпаците стават жертви , останалите се борят докрай !
28
desnite izbirateli v BG sa gertva na ogromna izmama oshte ot 10. 11 .1989 godina
29
левите десни "демократи" от де бъ освен че са тъпи и грозни успяха с договорки да спечелят 12 района в София но на парламентарните избори през 2021 г. няма да спечелят и 2%, избирателите им видяха договорките които правят с бсп - манолова и няма да си дадат повече гласа за тях
30
София е най развит град с най високи заплати ! Защото 30 години червените измамници не са я управлявали ! Сестра Галева да я изберат за каквото и да е в некое Кюстендилско село и тогава да пита за попската щерка ! А че Борисов сътвори най голямата си глупост назначавайки я за омбудсман спор няма !Елементарно Утсън
31
Тази шизофрения, десни избиратели да гласуват за ляв кандидат е в резултат от самато българска ситуация. Т,н, лява партив /БСП/ е партия на едрия олигархичен капитал /Гергов, Банев, Василев и др./ и е нормално да се съюзи с партията на синовете и внуци на средната номенклатура на БКП / Проданов, Иванов-Бойкиев, Прокопиев/,Те които са отрочета на "борците против фашизма и капитализма/, сега искат да станат капиталисти. Но в България има все по-малко мислещи хора, а по-скоро зомбирани от повсеместна пропаганда на леви, залени и пембени идеи. Но...по делата им ще ги познаете!
32
Або, ПИК, защо не ми публикувахте материала? Защото засегнах вашия приятел Сашо?
33
POSLEDNIQT KOMUNIST NA PLANETATA STE UMRE V BALGARIQ.UJAS.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Имате ли доверие на Иван Гешев? Вярвате ли, че ще поведе битка с корумпирани политици, олигарси и организирана престъпност?
Общо гласували: 1234
архив

В кабинета на психолог: - Облегнете се удобно назад. Отпуснете се. Да се върнем назад във времето, дълго време назад. Кажете ми, какво виждате? - А-А-А! Динозаври! Помощ!

няма нови новини
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
сега
2629
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПИК TV: Сензационната книга "За фестивала в Кан с любов" с ВИП премиера в НДК (СНИМКИ)
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Този пророк познал случването на нещо велико
x