Александър Сиди пред ПИК ТV: 170 национални предатели вдигнаха ветото върху Северна Македония. "Предложението" на Макрон е отвратително - и за нас, и за Скопие (ВИДЕО)

ЧАС ПИК

Александър Сиди пред ПИК ТV: 170 национални предатели вдигнаха ветото върху Северна Македония. "Предложението" на Макрон е отвратително - и за нас, и за Скопие (ВИДЕО)

18184
на 04.07.2022
Александър Сиди пред ПИК ТV: 170 национални предатели вдигнаха ветото върху Северна Македония. Предложението на Макрон е отвратително - и за нас, и за Скопие (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Това, което се случва в Република Северна Македония, е нормално за политическата извратена среда в нашата съседка. Опозицията, която е по-силна от управляващите, в момента се опитва да се върне на власт чрез езика на омразата срещу България.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония.

Това заяви съпредседателят на  ВМРО Александър Сиди пред ПИК ТV на въпрос за френското предложение за Северна Македония и протестите в Скопие срещу това предложение.

Според него "френското предложение" не гарантира по никакъв начин българския национален интерес. Сиди подчерта че нашите интереси са в посока да се изчистят учебниците по история, да махнем говора на омразата и да се затвърди, че от двете страни на Осогово се говори един език. 

"България изтърва златен шанс да защити сама тези свои интереси и ги остави в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ разделен в две държави", отбеляза още той. 

По думите му случващото в Северна Македония е показателно, защото те самите не харесват това, което пише на този "празен чек". "В този "празен чек са написани онези неща за историята и културата, за които България отдавна говори", каза още съпредседателят на ВМРО.

"Всичко това е описано в онзи двустранен протокол, който би трябвало да е неразделна част от споразумението. Само че това е нещо, което пречи на Митровски и ВМРО - ДПМНЕ, защото в него е описана историческата истина, такава, каквато е", подчерта още Сиди.

Той нарече депутатите, които са гласували за отпадане на ветото, национални предатели.

"Тези 170 национални предатели сложиха на ревера на Макрон една значка, с която той да казва, че е свършил нещо в своя политически живот и собствен президентски мандат. Защото виждаме, че във вътрешнополитически план нещата за него не вървят на добре", добави още съпредседателят на ВМРО.

"Затова беше и целият този натиск, защото от Северна Македония идват достатъчно знаци и сигнали, че няма да променят нищо, както не са го направили и през последните 5 години", казао ще Александър Сиди.

"Каквото и предложение да направят на Северна Македония, те няма да го приемат, освен ако не е пълна капитулация на България", завърши той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК