Вход
София
Времето в София 14 o C

Александър Симов: Б. Б. е истинският злодей от тефтерчето на Златанов

Александър Симов: Б. Б. е истинският злодей от тефтерчето на Златанов

на 26.11.2014
1923
39
Александър Симов: Б. Б. е истинският злодей от тефтерчето на Златанов
Автор: ПИК
26.11.2014
39
1923

Аз съм от хората, които се радват на възроденото желание на "Протестна мрежа" отново да излезе на улицата и да заяви присъствие в обществения, а не само в управленския живот на страната.

А темата, която са избрали, е повече от удачна - тефтерчето на Златанов е зловещ символ на начините, по които функционира България - авторитаризъм на задкулисното шушукане, сенчеста политическа воля, която посича противници, опозиция, всеки, който в един злощастен миг загуби своя политически и партиен капитал.

И все пак в протеста им срещу Цацаров има нещо много удивително, дори бих казал мистериозно. Ще си позволя да оставя дори настрани фактът, който най-много ги възмущава - дали инициалите Д.П. са били преправени на 10, каквато версия върви в обществото. Аз съм склонен да вярвам, че това е възможно, въпреки че първоначално тази версия и някакви странички от тефтерчето изтехока в сайта "Фактор", нещо като черна цитадела на истеричното дясно светоусещане у нас, а тук под "дясно" разбираме дълбок набор от емоции, които не е задължително да имат партийно представителство.

Д.П. може да присъства в тефтерчето, а може и да не присъства. Аз няма да се правя на последна инстанция по този случай. Корпулетният медиен бос е достатъчно всеприсъствена фигура, за да се окаже и на страничките на това тефтерче. Както не бих изключил и възможността всичко това да е просто една фалшификация, опит за поредно подгряване на една гражданска емоция. Нямам представа.

Но, честно казано, и конкретното име в случая не е важно. Да, ако е имало фалшификация, извършена в прокуратурата, това поставя много интересни въпроси, но дори и те са странични пред основния - въпросът на въпросите, така да се каже.

Това тефтерче е биография на един изпълнител. Едно чиновническо момче за мръсни поръчки. Някакъв си второкласен гербаджия, поставен на поста, за да бъде използван като държавно оръдие срещу неудобни хора. Тоест Златанов е симптом, но не е самото явление.

Всички знаем, че моделът "Златанов" си има един конкретен инженер. В онази държава, в периода 2009 - 2013 година, всичко ставаше с благоволението на един-единствен човек. Дали някой си мисли, че Филип Златанов е самостоятелен играч? Дали някой се заблуждава, че имаме насреща си солист, който е изгубил здрав разум и се е опиянил от разредения въздух в управленските висоти. И най-важното - всички знаят името на този човек.

Всички са наясно с него. Този, същият, сега отново е премиер на страната, вече подкрепян от реформатори, националисти и псевдолеви, а никой дори и за миг не иска да посочи, че казусът с тефтерчето не трябва да бъде наричан "Златанов", а направо - аферата "Борисов". Присъствието или неприсъствието на Делян Пеевски там е един екзотичен детайл, нещо като луксозна подправка в този гъст вещерски коктейл, но основният барман е съвсем друг - Б.Б.

И въпреки това знание - "Протестна мрежа" излиза да протестира срещу Цацаров. При цялата сила на един главен прокурор и неговата недосегаемост, дори и той е персонален избор на Борисов. Позволих си да напиша във фейсбук, че да протестираш срещу Цацаров и Пеевски днес е като да протестираш срещу бръснарите на Хитлер, а не срещу самия Хитлер.

Какво - да не би Борисов да се е преродил като ангел, само защото е опакован с послушни реформатори? Да не би изчезването на тефтерчето да облагодетелства само Д.П.? Мистерията около изчезналия документ трябва да бъде търсена в ядрото на партия ГЕРБ, но точно това, мистериозно, изобщо не се споменава. Или "Протестна мрежа" е намерила някакъв начин да изпадне в частична амнезия, или просто вдигането на пушилка е самоцелно занятие, някаква димна завеса, която да скрие истинския проблем.

А истинският проблем е, че тези, които най-много реваха за съдебна реформа и ставаха и лягаха с тази фраза, отидоха да я правят с авторите на тефтерчето на Златанов. Заради това страничният зрител живее с усещането за някакъв сюрреализъм. Това е все едно да ти пробутат роман на Куелю и да твърдят, че четеш Достоевски - разликата веднага се усеща. Подлостта също.

Ако някой иска да търси корените на проблема, истинските бащи на инициалите, трябва да се върне пред Министерския съвет, където отново се окопава истинският автор на тефтерчето на Златанов. Дали Д.П. е в него, дали се говори за Ц.Ц. или И.Ф. - истинският проблем се нарича Б.Б. А десните шамани заобикалят тази тема като протестански пастор стриптийз клуб. Защото днес всички, които върнаха Борисов на власт, трябва да дават отговори, колкото и да не им се иска.

Първият от тях ще е за проклетото тефтерче, което описва в каква държава живяхме преди и какво точно върнаха в Министерския съвет нейните реставратори. Много е готино да се вживяваш в ролята на перманентен протестър, но протестът се получава, едва когато има автентична основа и посочва истинския злодей. Заради това май протестът на ПМ събра около 30 души. Ако го бяха направили пред Министерския съвет, ако наистина бяха спасили душите си, щеше да има много повече. Но пък колко е по-готино да се занимаваш със страничните инициали, а не с Б.Б. 

Б.Б. раздава постове, пък всичко останало е просто едно изчезнало тефтерче...

От "Поглед инфо"

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
Мама ви мръсна комунистически подлоги само бесило за вас нищо друго курви продънени !!
2
Тоя е младо комунистче с квадратна бетонна глава!
3
Мога да се съглася с този голобрадко при едно условие:Че се покажат всички страници от това тефтерче.Все едно да прочетеш увода на една статия и по него да напишеш резюме за книгата.Освен това да му напомня че този тефтер беше показан по време на най нещастното правителство до сега.И като знаем за поръчковите процеси много се съмнявам че в това тефтерче присъстват само споменатите имена.
4
все пак се намери някой да каже че царя е гол.браво
5
Вече стана ясно, че ББ е Буги Барабата.
6
Не Бриджит Бардо е!!!
7
Аааа тоя палячо, пак на АМБРАЗУРАТА на демагогията, с навита пронижа да плюе по всичко което не изповядва Марксистката идеология. Червения чугун Симов, винаги е активиран, когато партията на Момата обслужваща Чалмата има нужда да оплюе някой. Представете си, че това комуне с Q на интелигентност колкото на Мая Манолова, имаше шанс да е Евро депутат, представяте ли си с такъв пещерен червен спинозен мозък там, какъв срам за България , а ма голям СРАМ. Затова да си го приберат в в.Дума, където да се джуркат с другата красавица Дърева, че са си лика прилика ЧУДОВИЩЕТО И ЗВЯРА...
8
Останаха ли будали да вярват на платената от тиквата мрежа?
9
Абе човекът е казъл в прав текст проблемът на България е ББ. Който иска така да интерпретира инициалите ББ, ЦЦ, ДП, ИФ.
10
МИ ТИКВАТА РАЗБИРАСЕ,ИМА И КУКЛОВОДИ В СЯНКА ДЕТО СА НАД НЕГО,ДА ДА ТОЧНО ТИЕ НА КОИТО Е ПРИСЛУГВАЛ НАВРЕМЕТО
11
До 5)... ББ е БулкатаБеглец на Бай Ставри...!!! :::))) Но рано или късно Тя ще му пристане в ЦСЗ...!!! :::)))
12
После тоя сайт, не обслужвал БЕЙ И ГЕЯ..:::))))
13
Според това изчадие на сатаната приличащо на анус в главата, Б.Б е проблема но според 1 200 000 българи, най големите проблеми са С.С, В. Сид., Л. СТАН. Така, че червените пИдали трябва да знаят, че кой е проблем и кой не, казва народа на избори..!!!
14
СИМОВ НЕ ГО ХАРЕСВАМ, НО В СЛУЧАЯ Е ПРАВ.
15
симов, още ли си смазваш дупето с крем здраве .
16
ББ ли е истинския злодей? Айде бе? А може би истинския злодей не е ББ а 66?
17
Павето ще уври, но червенатеа куха кратуна - НИКОГА !
18
Да му ядете Х.х. на Б.Б. ! Абе изчадия комунистически, тоя човек Бойко ви би, би, е.ба, е.ба, къде ли не ви го вкара, но вие нямате насита. Стигнахте до позорно малко дупетати - но то е ясно, бабите мрат, а селските пръчки като Симов са малко и предпочитат и те да бачкат в гадния запад. - Бойко стана кошмара и смъртта за комунетата, те го виждат навсякъде, защото от него лъха смърт за столетницата.....
19
ТОЧНО КАЗАНО. БРАВО. НА ВСИЧКИ НИ Е ИЗВЕСТНО ЧЕ В ОСНОВАТА Е Б.Б.
20
Б.Б. ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕ , ЧЕ МУ Е ПОВЕРЕНА РОЛЯТА НА НОЙ !! Към кой пристан ще поведе държавата си ..... зависи от него !!! И хич да не си мисли , ЧЕ ЩЕ МУ СЕ РАЗМИНЕ !!!! АКО НЕ МУ Е ДОСТИГАЛ КУРАЖ ЗА РЕФОРМАТОР , ДА СИ Е СТОЯЛ ПРИ ГАРДОВЕТЕ !!! ЩОМ СЕ БЛЪСКА ЗА ВЛАСТ - МОЛЯ ЗАПОВЯДАЙТЕ - ТОЗИ СПОРТ Е ЗА СМЕЛИТЕ !!!
21
вероятно дежурните герберастки тролове за днес, са едно от доказателствата, че ГЕРБ е престъпна банда, за която гласуват престъпни малоумници. Нещо повече - те са доказателството, че в България има фашизъм, и този фашизъм е на власт.
22
А.с е червен мензисMh
23
СИМОВ ВЪРНИ ПАРИТЕ! ТИ СИ ЗНАЕШ! АБЕ ВЕРНО ЛИ СИ СЕ ПОДПИСВАЛ ПОД ЕДНИ 5 000 ЛВ И СЕГА ТИ Е МАЛКО ВЪТРЕШНО, ЗАЩОТО ИМА ПРОВЕРКА!?
24
Защо ПИК, толкова брани това некадърно комуне драскач. Та и във в. Дума, не му пускат толкова некадърно написани статии колкото тук. Той не стига, че е грозновато но и доста глуповато, но ума е право пропорционален на това как изглеждаш. Затова пик, да не подкрепят двата червени трола на Момата с допълнителни плюсове, от това нито комунето Симов нито рубладжийското комуне Волгин имат някаква полза, а започват да се мислят, че са титаните на червения сатанизм...
25
Боже, колко помияри има у нас! ББ им казва, че са кучета, които трябва да се държат на каиша. а те му ближат и отзад.
26
ЕЛЕКТРА, педерас нещастен. Ти разбираш от политика, колкото магарето от военна музика!!!
27
Наистина ли вярваш , че сте 1 200 000? Мнооооооого, ама мноооооооооооооооого по-малко сте,гласувалите за ГЕРБ. П росто. Цв. Цветанов ги донагласи. до толкова!!!
28
ББ става на 66 ЦВ ЦВ е 98 98 , а ИФ си е Фидоска....;)
29
Дерзай Саше, с тези писания окончателно ще закопаеш партийската си
30
ББ Е ЗЛОДЕЙ, А ДОГАН НЕЖЕН ЛЮБОВНИК!!! ВОЛЕНЧО ДУ.АШЕ СЪЩО ДОБРЕ. ПЕЕВСКИ НИ ТЕЖЕШЕ МАЛКО, НО ПЪК ... ТАКЪВ ПУХКАВ.
31
симов казвам се Божидар Боянов и съм бил на доста висок пост, в държавната администрация, в тефтерчето фигурирам аз и такива като мен с инициали ББ,ей боклука симов си е боклук и като такъв ще се спихне
32
ББ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЗЛОДЕЙ ЗА НАС ОТ БСП, РАЗМАЗВА НИ КЪДЕ НИ СРЕШНЕ!!! , А ДОГАН НЕЖЕН ЛЮБОВНИК, ВОЛЕНЧО ДУ.АШЕ СЪЩО ДОБРЕ. ПЕЕВСКИ НИ ТЕЖЕШЕ МАЛКО, НО ПЪК ... ТАКЪВ ПУХКАВ... КАТО САШЕТО. АЗ СЪМ МИСИС ПЕС, КАТО ОНАЯ ОТ ВАРНА В САЩ.
33
Напълно съм съгласен с автора. Това недоразумение Б.Б. ни управлява вече втори мандат?! Защо никой не коментира факта, че в сегашното правителство има вицепремиер, който да отговаря за коалиционната политика?! "Коалиционната политика" не е функция на държавата, респ. на държавното управление?! Но от къде да го знае това нашият "бащица - министър-председател" ? Само че защо никой не го пита за това - явно той е недосегаем, явно за него нищо негативно не трябва да се казва? Народе!!!!!!!!
34
Ако няма реални доказателства като парични потоци, дела, подписи и т.н., това тефтерче е само Тоалет Папир и нищо друго. А тази статия не става дори за тоалет папир, но е екстра да я прочете човек преди да улезе у клоз.......... ........ .......Оххх кеф, мерси Саше!!!
35
Avtora na tazi statia e mnogo prav vsi4ko shte ostane pokrito kakto za Misho birata za kakvo govorim togava. NO trqbva da si mnogo zabluden za da izberesh otnovo gerb. Mnogo jalko za naroda no si zashlujavame da jiveem taka mizerno sled kato pak izbirame edni I sashti !,, derzai narode
36
Do elektra::: pitam osven za momata I 4almata drugo mojesh li da pishesh?
37
Банкянският негодник е П Р О К Л Я Т И Е Т О на България!!! Докато този нагъл и безскрупулен неандерталец е на власт, държавата ни все повече и повече и ще затъва в блатото.
38
Авторът се подписва Симов, но зад гърба му наднича лика на Станишев и дългогодишната му битка с Б.Б., завършила така безславно и без поука за някои псевдо политици.
39
Симов,знае как е бил обладан отББ....''ЗЛОДЕЙСКИ''
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Някъде в Шоплука. Пена вика на Вуте: - Вуте, изяж си млекото, да пукнеш дано! Нали требе да се възстановяваш от операцията, бре!

 

няма нови новини
Днес: 164
hot
най-четени новини в момента
сега
3191
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Волен Сидеров замаза гафа на Борисов! Лидерът на "Атака": Министерски съвет не е взимал решение да подкрепи Орбан и Унгария
x
Хороскоп на Алена за 20 септември
x