Вход
София
Времето в София 13 o C

Александър Симов за ПИК и "Ретро": Защо мандатът на Фандъкова е катастрофа за ГЕРБ

Александър Симов за ПИК и "Ретро": Защо мандатът на Фандъкова е катастрофа за ГЕРБ

на 09.09.2019
154808
54
Александър Симов за ПИК и "Ретро": Защо мандатът на Фандъкова е катастрофа за ГЕРБ

Местните избори през 2015 г. бяха като епична фентъзи битка, където армията на мрака от гаргойли, орки, зомбита, вампири и калинки триумфират тържествено и потопяват страната в отровносиньо.

Да, прави сте, пристрастен съм. Да, не мога да разсъждавам обективно по темата.

Да, прекрасно осъзнавам, че други може да са изживели онези избори като хищен оргазъм на стабилността.

Аз ги възприех като обърнат героичен роман - в крайна сметка лошите тържествуваха и размахваха политическа карта на България, която показваше, че ГЕРБ са пуснали пипалата си в местната власт и са овладели най-ключовите места и големите градове. Разбира се, вече вън от черната шега и пресилената образност партията на Бойко Борисов беше в пика на своята сила тогава, Цветан Цветанов още не беше натирен и прогонен, а левицата влачеше жалко, потискащо и депресирано съществуване.

В онези мрачни дни БСП имаше само 39 депутати, които впоследствие оредяха до 38. С други думи, резултатът беше логичен, макар и срамен и жесток. А перлата в короната на империята, пардон на ГЕРБ, както винаги беше София, взета тогава от Йорданка Фандъкова на първи тур. Срещу нея левицата противопостави социолога Михаил Мирчев, но това нямаше никакво значение. Вероятно БСП дори Майка Тереза да беше издигнала, Фандъкова щеше да я разгроми, унижи и обезличи. Нека да припомним само един дребен детайл, малката капка с катран, която вгорчава този меден разговор за победи, възход и триумфи.

И до днес върху победата на първи тур на герберката лежи сянка на съмнение, защото всички си спомняме заложническата драма в зала "Арена Армеец", където членовете на столичните СИК-ове бяха заключени с дни, без храна и вода, докато си предадат протоколите. Какво се случи в тъмните коридори на залата, как точно изчисляваха резултатите в София - това е ясно само на небесните сили и на Михаил Константинов. Днес, четири години след това, вече е безнадеждно късно да се ровим в мътния канал на историята - това може да донесе само неприятни аромати и странни видения.

Днес се опитваме да върнем лентата назад, за да видим, че май са прави старите китайски философи, които твърдяха, че във върховете на своята сила човек става най-уязвим. Това е трудно за усвояване практическо правило, но то е неотменимо по своята сила. И най-добре можем да видим потвърждението в политическата ситуация в София. Последният мандат на Йорданка Фандъкова, завоюван триумфално, всъщност в много отношения се оказа катастрофален за нейния имидж и изобщо за управлението на ГЕРБ в столицата.

Проблемите със сметопочистването, безкрайните и скъпи ремонти, акулските перки по "Графа", мръсният въздух, корупцията, която наднича зад всеки проблем - всичко това се стовари като чук върху черепа на столичното управление. И така се оказа, че Фандъкова - топшампионът на ГЕРБ по рейтинг, изведнъж стана любимата жертва на псувните на всички софиянци, които виждат как прясно ремонтирана улица се превръща в канал при най-лекия дъждец. Допреди това столичната кметица беше точно като тефлонов тиган - нищо не се лепеше по нея и тя беше сигурен фаворит в много проучвания.

Но гражданската енергия в София се събуди, а наскоро се появи някаква статистика, че в последните две години почти всяка седмица в столицата е имало протест по местен проблем. И понеже политиката не търпи вакуум, всички започнаха да се оглеждат за възможна алтернатива, за някого, който може да раздруса статуквото и да приложи нова политика.

Не се наложи да се оглеждат дълго, защото фигурата беше ясна на всички, които се интересуват от политика - омбудсманът Мая Манолова. Тя даде знак, че не изключва възможно участие на изборите в София още в края на миналата година, когато прехвърли своята адресна регистрация в столицата, точно ден преди да изтече последният възможен срок, след който тя просто нямаше да може да се кандидатира.

С дейността си като омбудсман Манолова натрупа и доста червени точки, защото няма протест, на който да не се е появила, няма кауза на развълнувани граждани, с която да не се е ангажирала. Енергията ѝ в това отношение изглежда практически неизчерпаема. Мнозина твърдят, че това е върховен популизъм, че Мая Манолова прави политически циркове, за да помпа рейтинг, но има и друга достатъчно многобройна група, която смята, че България за първи път има реален обществен защитник.

Всъщност, ако погледнете отстрани, хладно и логично, ще видите, че атаката срещу Фандъкова точно на тези избори беше абсолютна неизбежна. Защото цялото управление на столицата заложи на своята кметица, тя съсредоточи целия образ и имидж на ГЕРБ върху себе си, но това се оказа нож с две остриета.

От една страна, управляващата партия има ясен образ в най-големия град в страната, от друга обаче, можете ли да ми кажете името на поне един общински съветник от партията, без да гледате в Гугъл? Или някое друго популярно лице на столичната организация на ГЕРБ?

Съсредоточаването на целия имидж във Фандъкова, освен сила, обаче я прави основната мишена на всички политически атаки. И подозирам, че видната герберка усеща това. Ненапразно досега тя все още не е потвърдила участие в местните избори и се оказва странно уклончива по тази тема.

Фандъкова би трябвало да съзнава, че лесно може да се превърне в символичната жертва на всички ядосани, които отдавна търсят начин да накажат ГЕРБ. А да станеш знаков жертвен агнец, не е съдба, която някой би избрал доброволно.

Оттеглянето от вота обаче също не е вариант, защото тогава ГЕРБ ще трябва спешно да търсят нов човек, а трудно ще извадят такъв. Разиграваните варианти с популярни национални политически фигури на управляващата партия като Лиляна Павлова или Николина Ангелкова трябва да възприемаме по-скоро като забавен анекдот, отколкото като реалност, защото това ще демонстрира пълното кадрово безсилие на ГЕРБ в столицата, ако Фандъкова бъде махната от уравнението.

Това по странен начин дава сили на фигура като Мая Манолова да пробие, защото тя функционира най-добре там, където има недоволство, където се случват протести, където има гражданско вълнение. А тези избори са най-добрата възможност статуквото на ГЕРБ да бъде разклатено. Което не означава, че задължително ще се случи. Както винаги, българската политическа ситуация е по-сложна и непредвидима, отколкото изглежда на пръв поглед, защото в българските избори има намесени мощни несъзнателни фактори и резултатът често е функция по-скоро на подсъзнанието, отколкото на логиката. ГЕРБ, независимо от слабостта си, не са за подценяване.

Мая Манолова, независимо от набиращата сила, не е предизвестен победител. Манолова твърдо позиционира себе си като кандидат на гражданите и няколко пъти заяви, че е скъсала с "партийната политика". Това звучи добре, но какво точно означава на практика? Защото много партии, особено БСП, ще искат да подкрепят нейната кандидатура. И много хора се питат дали левицата няма да се окаже котвата, която да понесе Манолова към дъното. Или пък нейната близост със Слави Трифонов и партията, която вече никой не знае как ще се казва (промениха името един път, защо да не го променят и втори?).

Политическото и партийно минало на Манолова също може да се окаже пречка, защото то ще бъде вадено отново и отново по страниците на вестниците и електронните сайтове, а в него има какво да бъде намерено. Зад нейната кандидатура започват да се групират изявени интелектуалци от целия спектър, включително и от десния. Те ще приемат ли подкрепата на БСП? Как ще реагират?

Ще може ли Манолова наистина да обедини толкова различни хора и на базата на каква програма ще го направи? Истината е, че пред претендента за върха в столицата също има много нелеки въпроси, а доста хора ще чакат и отговори. Възможно е в късната есен София да има нов кмет, а може той да си остане същият или поне да е от същата партия.

Тази ситуация е вълнуваща, защото поне няма предизвестен отговор, а това, от което се нуждаеше столицата, е реално политическо състезание, защото то може да помогне на избирателите да видят алтернативите. Точно това прави усещането за сблъсъка наесен вълнуващ. Ще имаме автентична битка за бъдещето на столицата и Фандъкова за първи път не е сигурен фаворит. В страна, потънала в безкрайно безвремие и непомръдваща стабилност, трябва да се научим да уважаваме тези малки знаци на демокрацията и да им се радваме като глътка чист въздух насред софийски пейзаж.

Сподели:
Напиши коментар »
(54)
1
Не разбирам как може да давате трибуна на това комунистическо мекотело.
2
Оооо, автор Александър Симов. Няма да се хабя да коментирам. Ненаблюдаван обект е!
3
Болшевишкото К-ОПЕЛЕ Александър Симов : Да ви Пикая на Жертвите ! Само Нов 9-и Септември ще ви Оправи ! http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1495108506l.jpg Аз от Кога съм ви Казал че КОМУНИСТИТЕ и МИЛИЦИОНЕРИТЕ не са Хора а ДЕГЕНЕРАТИ, Които Трябва да се Избиват и ще се Избиват, но не и Преди да се ИЗБИЯТ Семействата и Роднините им ! Преди 30г. Изпуснахме да ИЗБИЕМ Комунистите и Милиционерите ! Деца и Внуците на Комунистите и Милиционерите Обаче Няма да Изпуснем ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
4
Ясноооо, фанДУПКОВА е БИТА КАРТА.....АУТ. До №1 ЧЕРВЕНИЯ ГЕЙберастки КОМУНЯГА...А вие какви сте и откъде идвате, бе EБAH ГЕЙберастки ГЪ3?! Нали сте "бивши" П0ДЛ0ГИ на БКП, бе ИЗРОД.
5
На 9.IX.1944г Финансираните от КРЕМЪЛ Терористи от БКП Взеха Властта и Парите с КРЪВ ! Само с КРЪВТА на Децата и Внуците си ЮДО Комунистите ще Дадат Властта и Парите ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
6
ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ , ВИЕ СТЕ БЕЗСРАМНИЦИ И КРАДЦИ В МИЛАТА НИ РОДИНА !
7
Майчето в пъти превъзхожда учителката по руски. Дялко е пуснал материалче за Симов защото е имало дърпане на уши заради последните магарий
8
Този е не само мекотело, а разложено мекотело ! Особено гнусен е като се запени по студията и започне да хвърля слюнки ( водещите журналисти трябва да са облечени с непромокаеми дрехи). А изригващата злоба и омраза от неговите изцепки са характерни за новия комунист ! Жалка картинка е , но кой му дава трибуна ?
9
Другари гербари и магаре да ви доведа, за него ще гласувате. Опичайте си акъла, че ще има още ритуално рязане на глави. Лош матрял.
10
Фандъкова е най слабият и некадърен кмет на София! Некомпетентност и вечно мрънкаща и винаги други са виновни! Тотално съсипа София с вечните ремонти на ремонта. София е може би най мръсната Столица в Европа и това го виждаме всички софиянци, а не пришълци като Нея!
11
Не разбраха ли комунистите, че тяхната няма да я бъде. Само където, ще хванат някоя болест от злоба.
12
Задай си въпроса преди управлението на Фандъкова София на какво приличаше и сега на какво.Според мен сега е в пъти по хубаво.Но ти сигурно си безделник и няма да го разбереш.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Какви са тия психически деформации и потоп от глупости на този ренегат Симов ? Интересно защо давате трибуна на този, а не на онзи от Карлуково ?
15
Ние ТИКВИТЕ празнуваме 09.09., защото тази СВЕТЛА ДАТА ни НАПРАВИ МИЛИОНЕРИ.:-) Благодарим и на МАЙКАТА БКП.Днес вече сме ГЕЙберасти, ама такива са времената. :-) Утре кой знае какви ще бъдем!!!! Важно е да сме на софрата.ЧЕСТИТО приятели от БКП, ГРОБ ООД, "патриотите" от НС, и всички останали рожби на БКП.....ЧЕСТИТО. Да е жив и здрав и ПАДИШАХА-ТИКВА, че без него сме за KEHEФA...:-) Абе там ни е мястото, но дотогава ЩЕ КРАДЕМ и с ГЪ30ВЕТЕ СИ.
16
освен баба Ива и Мастpубакова утре някой друг ще отидели на "марша на законността" ?
17
ПОКАЖИ СИ ДИПЛОМИТЕ!!!И драгалевските комуняци няма да те спасят с тези дипломи от ПУЦ,най-много да ти подарят два вибратораи запазено място в сайта им XVIDEOS.
18
Хъката-мъката и Баце ви ;-))))
19
10 казва истината, а явно и ТИ гледаш през очилата на ГЕРБ и за това сме най бедната и корумпирана страна в Европа! Разходи се в кварталните улици и виж реалността, или може би и ТИ си пришълец,като много други изказващи се! Кажи нещо за Графа, Ларгото,колко пъти се асфалтира Цариградско шосе и МНОГО други,ама ТИ не ги виждаш,защото очилата са ТИ фалшиви,както и цялото управление на този„ УСПЕШЕН” кмет!
20
да кога,ще ръси простотии,бе?!
21
Утре колко е тарифата ние взимаме по 50 лева на час. И по една сви. р. а от Звездето. Баничките и кафето са инклюзив.
22
НЯМА ЛИ ПОРНО СЪС САШЕТО? ОБИЧАЛ ДА ГО МАНДРЪСАТ ЦИГАНИ.
23
Нещо не мога да вдяна.На очите си ли да вярвам или на ушите.Хвърчилото ни проглуши ушите България е блато на дъното на Европа ,беднотия.Гледаш обаче колоните от автомобили ,задръствания,тонове не много евтин бензин,воаяжи в чужбина ,влогове за над 50 млрд в банките ,хиляди левове изхвърлени през терасите и се питаш кое е истина.А ти Саше абе много си тъп бе Саше,даже Р.Петков вчера се изпусна не можем да си кривим душата много е направено за София но може и още
24
отговор на коментар
Подлогите на позитанските комуняци им подариха България за жълти стотинки през 1997-2001-ва година.Справка олигарсите Нинова и Гергов.Подпомогнаха избора на Грипен Решетников,а сега искат да насадят за кмет на София една дипломирана остаряла комсомолска секретарка.
25
МАНДАТА НА ФАНДЪКОВА Е КАТАСТРОФА ЗА БСП(ДС) И ЛИЧНО ЗА ТЕБ , ЗАЩОТО БЕЗ СТОЛЕТНИЦАТА ТИ СИ ........ НИКОЙ .
26
E най-накрая Бръмбарчето МАЯ ще покаже ли китапа за адвокат на РОГАТИЯ....или пак ще Я ръгнат на изборите ......????
27
МАНДАТА НА ФАНДЪКОВА Е КАТАСТРОФА ЗА БСП(ДС) И ЛИЧНО ЗА ТЕБ , НЕЩАСТЕН КОМУНОПИТЕК ........
28
Не се знаело дали БСП няма да е котва на Мая, ама и ГЕРБ не са за подценяване. БКП няма опорни точки от службите /свършиха/, няма тезисите на Живков за собственика и стопанина, които до сега претворяваха - вече не работят. Собственикът - БКП и стопаните - назначените частници. Другарите вече са забравили да четат и класиците си - частната собственост поражда капитализъм. Независимо от бухалките, от бодигарда на Живков, начело на държавата, частната собственост върху средства за производство създава капитал, който има собствен път на движение, независим от комунистическите тези. Ако сменим едната проскубана недоучила лелка с другата проскубана лелка, какво ще се промени и как това ще спаси другарите от поредния мултимилионер от гугъл плей, например. Принизяването и партизанските практики вече не вършат работа, трябва истинска промяна, промяна в мисленето, другарите могат да се борят за по-високи заплати, по-малко работно време, по-голяма социална защита, но не могат да ме направят стопанин на собствеността ми, до толкова стопанин, че да им произведа доброто, което те да приберат като "собственици" от книгите на Живков, дори без да си дадат сметка, че това във всякакъв смисъл и правен и житейски си е една кражба, кражба която освен всичко останало обрича на мизерия и традиционно ограничените като възможности леви, тъй като вродените им ограничения, издигащи в култ стадното чувство не им позволяват да владеят краденото, тъй като то е създадено на по-високо ниво от тяхното.
29
Az ne znam za6to hora nerazbira6ti ot upravlenie i ne vijda6ti po dale4 ot nosa si praviat komentari Triabva da si otka4en da ne vijda6 kakvo se pravi v Sofia Poso4i mi dr.Simov kakvo sa napravili tvoite ljubimzi osven da otri4at vsi4ko Ta ve4e ima 3 la4a na metroto novi pati6ta novi gradini remontirani ulizi i u4ili6ta a sestra Galeva kakvo ste predloji stom prineia sa rapari pop folk pevizi i vsakakvi drugi No kakvo da se pravi v Balgaria vijdat samo 4ernoto!
30
Това хипофизно джудже
31
Тъпи задръстени антикурмонисти !!!! Развалините ми рахатът!!!! Изедници, чорБаджииии!!!!
32
...и Манолова и Ленчето Йончева са ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ и към тях като се прибави и Иванчева ...оле, мале, само липсва и Луцифер, а , бе кой вярва на УРОДИ бе откачалкиии??? То е ЗЛО, ПО-ЗЛО и НАЙ-ЗЛО !!! Не подценявайте българите бе комунистически ИЗЧАДИЯ, защото само дяволи са в главите ви КРАДЦИ, милиони окрадени от труда на тия които сега ОТНОВО искате да излъжете! Защо забравяте, че сте СМЪРТНИ, та нямате затваряне на алчните си усти бре, нямате ли страх и срам от Бога, бе???
33
отговор на коментар
„Най бедна и корумпирана страна“-А ЗАЩО сме най бедната и корумпирана страна???-Кой фалира, пет пъти държавата И КОГА не сме били, НАЙ бедната и корумпирана държава??? -Но зада ги знаеш тия неща, трябва да си чел и да можеш да МИСЛИШ а не да повтаряш чужди простотии??
34
Домогвайки се до власта БСП и с дявола ще влезе в съюз.
35
БСП не само няма да тежи на Манолова, а ще бъде нейната ракета-носетел. Търсенето на подкрепа от лъжепартиоти, лъжелибелали и десни отломки, които живуркат от 30 години около софийската софра е контрапродуктивно. Победата трябва да означава конструктивна промяна в София, а не поредния каръшик и алъш-вериш с провалената дясно-либерално-фашстка мъгла, чието лице(в овча кожа) се явява Фандъкова и шайката и.
36
ПЪРВО ДОКАЖИ, че имаш ДИПЛОМА РЕАЛНА другаркеее ...защото и под съд можеш да отидеш за заеманите неправомерно досега длъжности, май с Иванчева ще сте си заедно в пандиза, недей да ни мислиш, че няма да ти търсим отговорност за всички ЛЪЖИ , другарке Мая!
37
Да напечатат написано от АЛЕКСАНДЪР СИМОВ , което е различно от парфюмираните и хвалебствени глупотевини на трима , четирима политически хермафродита .Това е похвално ! Хората имат разум и могат да преценят кое е истина , кое е фалш. Искате ли да имате по сериозни читатели , давайте трибуна на хора с различна политическа оцветеност ! Само ще спечелите от това. Намалете малко жълтата боя. Колкото и да ви е неприятно от това , че ви наричат "клозетен сайт" , трябва да се вгледате в себе си дали не грешите. След време много от грешките ще ви струват по-много пари.
38
-Абе Симов!!! .-Вие сте в противоречие на политическите, икономическите, моралните и природни закони!? КАДЦИ, капиталисти, които щели да защитават експлотираните, трудещи се ОТ себе си!!!Такова чудо и в приказките няма!!!
39
Не пиши за комунистическото й минало, а за Човешкото й минало, обгърнато с .........толкова много черни петна, най-вече, че Разтури едно семейство........Това БОГ няма да й прости, каквато ще да стане..... Явно за такива като нея БОГ няма значение!!!!!!!
40
Имам въпрос към теб ! Как е правилно да се напише ? иСчезване или иЗчезване ? Пише се КРАДЦИ , а не КАДЦИ ! Ти сигурно си КОМОНИЗИН !
41
На Фандъка, не е катастрофа за ГЕРБ. Те получиха милиарди от общинските и европейски поръчки. Катастрофа е за София, която е най - зле и изглеждащата европейска столица.
42
Сaшееее пpост като гaлош си:-( вземи си тyри еднa лилява пeрука и токчeта
43
Защо на тоя гнусен импексов БСПеераст му давате трибуна да вони. Скоро ще вони на БСПдирастия, като в. Дума. Поне да си бе измил пърдялника и остата, че вони на марсилска сме на течност. ....................................... .................... Само да попитам, защо Костинбродската пиростия, ще замени заплати от 8000лв. с три пъти по малка, и куп държавни привилегии, като на активен борец, ако не се кани да краде, какво друго! Да не би и нея да я изнудва с някакви снимки, от тъмното и минало, като годеницата на кандидата от Да България. Защото до последно казваше и се кълнеше, че няма да се кандидатира, и че проблемите на хората, са новото и амплоа, както и борбата с монополите, и хоп в дълбокото в услуга на червените олигарси и червената мафия и на същите тия монополи, а хората кучета ги яли. Също да попитам, какви постове е избрала за мъжа си, както и за мафиотите братя Галеви и контрабандиста Фози. Защо не ги е поканила в инициативния си комитет тях и Мишо Шамара, с когото митингуваше за да даде шанс на Олегарски. Какви постове е предвидела за Пеевски, когото посочи за шеф на ДАНС, и за Дудука с когото организираха Костинбродския преврат. И не на последно място питам сестра Главица, Какъв пост е подготвила, за търговеца на наркотици сводника мангал рапъра Ванко - 1, за когото измисли специален закон, с който го освободи предсрочно от затвора. За чалгарката Анелия, Криско, за човека на Иванчева хваната с подкуп, Вапцаров, както и за червените олигарси бр. Динев няма да питам. Няма да питам и за за легиона от олигарси и мафиоти с които си е имала работа, защото няма да ми стигне един живот. Ето това ви предлага червената латерна, управлението с марката на братя Галеви. Затова не вярвам, че ние софиянци ще изберем една проскубана червена коткудякаща кокошка, пред един трудолюбив и доказал се кмет. Кон за кокошка, няма как да стане...
44
Арогантните крадливи безмозъчни крадливи герберасти дебили ги хвана страха октомври губят кметските избори из цялата България догодина губят изборите за парламент няма да могат крадат от държавата както го правят сега отиват в небитието където им е мястото и затова квичат на умряло.
45
За това ли влязохме в ЕС за да ни управляват неграмотни мутри и техните подлоги непректъснато да крадат и ограбват и народа и държавата?! Недопустимо е и няма обяснение как за 10 г управление на една партия с един ръководител да сме си останали най-бедните и мизерни европейци и да продължаваме да обедняваме, а да отчитаме, че всяка година има по стотина нови милионери?! Търпението на баламите свърши
46
този симов не беше ли изявен старозагорски гей псевдожурналист от вестник с 2 броя тираж, чиито статии и родниниге му не четат, дошъл в софия по гол гъз и продължанващ основно да заработва чрез него?
47
Не харесвам този джуджак, има нещо инфантилно в поведението му, но за Фандъка е прав, тази смотла разнебити града!!! Страхлива но крадлива, сега много уплашена, защото ако Мая стане кмет ще направи ревизия на големите ремонти и строежи. И какво ще излезе не се знае. Фактически се знае, ето защо са всички порно мръсотии и оплювания по Мая и другите кандидати. Чакаме с нетърпение Марша на порносайта за справедливост, да уважим членовете на колектива както заслужават.
48
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
49
Аз съм Бойко Методиев Борисов по известен като Боко тиквата и обичам моите лакей пик.бг и герберските ми дебили да ме лижат отзад.
50
отговор на коментар
КОМУНЯГА Е БАТИ БОЙКО ВСЕМОГЪЩИЯ .
51
А бе Симов,Данчето д а ли е откраднала активите на външнотърговско дружество и назначил ли е съпруга и на двоен щат в общината?
52
Ал. Симов дето се разходи навремето до САЩ със стипендия на Сорос.
53
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
54
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 23414
архив

Перник. Петък вечер. Полицай спира кола за проверка:
- Пили ли сте?
- Не!
- И защо? Да не се е случило нещо?!

няма нови новини
Днес: 262
hot
най-четени новини в момента
сега
2355
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
МВР с горещи подробности пред ПИК за случващото се под моста "Чавдар" в София (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
5 билки и добавки за по-добър секс
x