Александър Симов повдигна завесата пред ПИК TV: В БСП се развихри буря в чаша кал. Върти се интрига покрай реденето на листите по места. Нещо скърца с председателите на партията (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Александър Симов повдигна завесата пред ПИК TV: В БСП се развихри буря в чаша кал. Върти се интрига покрай реденето на листите по места. Нещо скърца с председателите на партията (ВИДЕО)

93106
на 17.09.2024
Александър Симов повдигна завесата пред ПИК TV: В БСП се развихри буря в чаша кал. Върти се интрига покрай реденето на листите по места. Нещо скърца с председателите на партията (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В БСП се случи нещо, което аз наричам буря в чаша кал. Беше направен опит БСП да бъде окаляна медийно и вкарана в поредна политическа интрига. След катастрофалния резултат Нинова подаде оставка, беше свикан Национален съвет и за да не остане БСП в процес на свободно падане, беше избран временен председател. Тоест в БСП имаше всичко друго но не и преврат, защото това е изцяло уставна процедура. Така коментира Александър Симов драмите около БСП, оставката и изключването на Корнелия Нинова от партията в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

"Ще ви кажа нещо честно, аз съм от хората които в друга ситуация никога не бих гласувал за изключването на Корнелия Нинова. Смятам обаче, че тя точно това искаше да направи БСП. Факт е, че БСП беше вкарана в безкрайна поредица от саботажи, във всякакви опити за очерняне. Затова смятам, че след решението на Върховния касационен съд в БСП има успокояване", допълни социалиста. 

По думите му БСП вече няма като основна задача да се оборва Нинова, а да се подготвя за изборите. Според него обаче има нещо което скърца в БСП, когато се говори за бивши лидери на партията, защото с изключение на Александър Лилов и Сергей Станишев всички други бивши председатели са се оказали изключени или извън партията.

Смятам, че изключването на Нинова беше крайно, но изключително необходимо действие. БСП е имала всякакви лидери, всякакви противоборства, имало е всякакви политически, идеологически и дори личностни битки, но нито един лидер на БСП до сега не се е опитвал да се заиграе с регистрацията на БСП. Да се подрива БСП по този юридически начин, е нещо, което за мен е недопустимо", възмути се Симов.

По думите му в следващите седмици предстои да се подредят листите на коалицията "БСП обединена левица". Според него, ще има съвършено нов подход при обсъждане на участниците в тях, като ще се допитват местните структури за водачите, а няма да се спускат като парашутисти от ръководството. 

"Кирил Добрев и Сергей Станишев имат номинации, но дали ще бъдат в листите, това престои да се вземе като решение. Смятам, че "БСП обединена левица" трябва да намери един добър баланс между новите лица, които са задължителни защото те ще са знакът, че партията върви напред и разбира се приемственост трябва да има. Под приемственост не разбирам нещо супер консервативно или хора, които имат запазен златен билет за листите", отбеляза Александър Симов. 

Журналистът обясни, че все пак парламентаризмът е въпрос и на опит, който е важен, когато се работи в Народното събрание. Той обаче смята, че предстои да се види в листите на партията едно сериозно обновление. 

"Пада една интрига, като гледам как се редят листите по места и тя е, че този процес е зареден със скандали. Аз не виждам скандали, а виждам опит на БСП да предложи нов поглед към политическата ситуация и на всички останали партии в лявото обединение. Смятам, че това ще проличи и когато обявим водачите, просто ще помоля за още малко търпение", заключи Александър Симов. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК