Александър Симов пред ПИК TV: Сглобката се врътка в решенията си като стриптизьорка на пилон. Кирил Петков е заплаха за българската политика (ВИДЕО)

Епицентър

Александър Симов пред ПИК TV: Сглобката се врътка в решенията си като стриптизьорка на пилон. Кирил Петков е заплаха за българската политика (ВИДЕО)

50033
на 20.09.2023
Александър Симов пред ПИК TV: Сглобката се врътка в решенията си като стриптизьорка на пилон. Кирил Петков е заплаха за българската политика (ВИДЕО)
Автор:   Цветан Фиков

Ще кажа нещо което на някой може да му се стори странно, но само след няколко месеца, ако тези в "сглобката" оцелеят, ще се окажа прав, че това е най- неадекватното, най-смешното, най-некадърното и подло правителство, което някога сме имали. Бога ми, в страна като България да направя такъв извод, след всичките екзотики, които сме гледали в политическия ни живот, е страшно. На скоро ми попадана един вестник "Земеделско знаме" от 1947 г., когато правителството на Отечествения фронт си отива и идват комунистите на власт. Тогава в българското село се появява една фигура "кулак", която е виновна за всичко. Заглавието което ми направи впечатление беше "Кулаците саботират сеитбения план". Такова сравнение направи журналиста Александър Симов по повод реакцията на правителството за протеста на земеделците в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

препоръчано

По думите му реакцията на нашето правителство, дясно и евроатлантическо, ужасяващо напомня на това заглавие. Според него правителството се опитва да ни убеди, че "идват колаците да саботират народно-евроатлантическата власт". Той отбеляза, че речникът на дясната градска интелигенция станал вулгарен: "идват свръхдебелите, затлъстелите, оядени богаташи с бентлита и ролс-ройси, идват да саботират нашата власт, а ние се борим в името на всички потребители да живеят по-добре".

"Това е пълен абсурд. Знам и съм наясно, че сред земеделците има и 1-2% които разполагат с космически средства на фона на българската мизерия. Познавам и земеделски и зърнопоизводители, които работят от тъмно до тъмно и са потънали в кредити. Те не знаят почивка и ваканции, за да могат да издържат своите семейства. Те също бяха посочени като кулаци, в случая терористи", възмути се Симов. 

По думите му това е пълна неадекватна простащина. Според него най-страшното е, че са започнали и абсурдните намеци в дясната общност, че зад това стои дългата ръка на Путин и Кремъл. 

"Точно Русия ли ви накара да приемате решението да вкарвате отново украинско зърно. Само два дни преди решението да бъде взето у нас на дипломатическа совалка беше унгарския земеделски министър, който за 24 часа обиколи столиците на Румъния, Словакия и Полша, за да види дали продължава да има консенсус да остане забраната за украинско зърно. Нашия земеделски министър го увери, че България стои на своята позиция. Два дни по-късно фигурантите във властта, смешният премиер и абсурдното мнозинство се врътнаха като стриптизьорка около пилон и резултатът е това, че секторът излезе на улицата", допълни Симов. 

По думите на журналиста, той не вижда как премиерът-фигурант, ще реши този проблем. Според него, едва ли ще се стигне до сваляне на кабинета, но е ясно, че това управление е създадено задкулисно с "тежки манастирски шушукания". 

"Факт е, че това управление не знае как да решава проблеми и затова вечно си търси врагове. В онова управление, в което ние участвахме, все още имаше медиен вятър в крилата на промяната, преди всички да осъзнаем, че Кирил Петков е заплаха, не само за себе си, за българския език, а е заплаха и за българската политика с абсолютно неуместните си и глупави решения, които взима. Спомням си епичен момент от тази кампания, в която на една снимка лидерите на ПП и ДБ са на едно поле, зад тях се вижда трактор и един масивен български зърнопроизводител. Там те повтаряха същите глупости, глупости, защото се оказа, че те не вярват в тях, "че са за качественото земеделие, за повече българска продукция, за просперитет на българския земеделец. Оказа се, че това не е вярно. Те може би са за просперитет на украинския земеделски сектор. Те сега се държат като украинско правителство", категоричен е Александър Симов.

По думите му в момента има една власт която не може да обясни своите действия и затова сатанизира цял сектор. Той припомни, че през 2020 г., подобно нещо са направили и ГЕРБ с медицинските сестри, когато те са протестирали, като са ги нарекли терористи. 

"Този речник винаги изпулва. Разликата е, че ГЕРБ бяха на финала на третия си мандат, а тези са в третия си месец. Щом на третия месец стигаш до идеята за терористите, това означава, че след още три месеца ще почнеш да арестуваш всички, които са срещу тази власт. Казвам го не за да стресирам вашите зрители, а защото имаме абсолютно неадекватна власт, която е готова вече полицейски части да пусне, вместо да седне с тези земеделци и да им обясни своите решения и да види има ли изход от тази ситуация", добави Симов. 

По думите му БСП е готова за местните избори, но смята, че каквито и подаръци да се опитва да направи Борисов на ПП за тях, след този протест, те няма да могат да се възползват и ще загубят. 

"ПП и ДБ ще се концентрират в София с идеята, че вземат ли столицата, ще обявят резултата си на изборите за много добър. ПП и ДБ се държат неадекватно в националната политика, защото не могат да разберат климата в България извън жълтите павета. Това е опасно, защото дори техният електорат, като влезе тук, в магазина, иска да знае, че хлябът не е направен от някакво радиоактивно украинско зърно или пшеница от ГМО. Когато концентрираш всичките си усилия в София, а останалата страна е черна дупка, дори и ГЕРБ да се опитат да им бутнат аванта, то ДБ и ПП не съм сигурен, че знаят как да се възползват", заключи Александър Симов. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Овните да не дават заеми на родата, признание и успех за Девите
ПИК TV x
НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА) НАПРЕЖЕНИЕ В ПИК TV! Бунт в парламента! БСП и ИТН прекратиха заседанието - социалистите обвиниха уйдурмата в опит за кражба на 5 млрд. лв. (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК