Алжир затвори въздушното си пространство за френски военни самолети

Африка

Алжир затвори въздушното си пространство за френски военни самолети

5647
на 04.10.2021
Алжир затвори въздушното си пространство за френски военни самолети
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Алжир забрани да прелитат над негова територия френски военни самолети, използващи обичайно въздушното му пространство за полети от и до сахело-сахарската ивица, където са разположени войските от антиджихадистката операция на Франция "Бархан". Това съобщи говорител на френския Генерален щаб, цитиран от „Франс прес“ и „Динюз“.

препоръчано

"Представяйки полетните планове на два самолета, научихме, че алжирците забраняват прелитането над тяхна територия на френските военни самолети", заяви за АФП полковник Паскал Иани, който потвърди информация, разпространена от вестник "Фигаро".

Същевременно, по думите му, "това не засяга нито операциите, нито разузнавателните мисии" на Франция в Сахел.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК