АЛО, КМЕТЕ! "Гащите на Софиянски" изчезнаха, Централна гара продължава да тъне в разруха и смрад (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ

АЛО, КМЕТЕ! "Гащите на Софиянски" изчезнаха, Централна гара продължава да тъне в разруха и смрад (СНИМКИ)

68988
на 29.01.2024
АЛО, КМЕТЕ! Гащите на Софиянски изчезнаха, Централна гара продължава да тъне в разруха и смрад (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Гащите на Софиянски" - или прословутата конструкция, която беше опната пред столичната Централна жп гара, отдавна е история. Архитектурната хрумка бе вдигната през 2003 г. по времето на тогавашния кмет Стефан Софиянски и струваше на столичната община над милион и половина лева. 80 000 лева държавни пари струваше премахването й през 2012 г. 

препоръчано

Но, както сме свикнали в милата ни родина, никой не потърси сметка за прахосничеството и нехайството на тогавашната общинска управа. Мина, замина, медите повикаха, пописаха и нещата утихнаха.

С днешна дата обаче Централна гара продължава да е място, обитавано от клошари, наркомани, съмнителни типове. Инак добре замислено архитектурно, в момента всичко тъне в разруха и смрад. Сигнал до ПИК със снимков материал онагледява отвращаващата гледка, която са принудени да търпят столичани и гости на София. 

Подлезът на гарата вони нетърпимо. Липсата на осветление създава опасност от реални криминогенни ситуации. Над главите на преминаващите висят кабели, рони се мазилка. Човек може да се подхлъзне и за едното нищо да се пребие заради нехайството на едни чиновници.

Та искаме да попитаме уважаемия кмет на район "Сердика" - инж. Тодор Кръстев - минавал ли е наскоро из подлезите на Централна гара, вдъхвал ли е с пълни гърди "свежия" въздух, спъвал ли се е в заспали клошари, оглеждал ли се е във витрините на никога неизползвани павилиони, срещал ли е мургавите проститутки, които се оглеждат за клиенти и денем, и нощем... 

И на всичката тази "красота" - абсурдът на огряното с ярки лампички бинго, точно до входа на метрото.

Пак ще питаме господин кмета. Докато атовете от СОС се наритат, докато се разпредели бюджетът, докато се "изготвят проекти" от държавните хрантутници с работно време от 9 до 17, софиянци ще продължават да минават на прибежки през опасните подлези. А чужденците, излъгали се да слязат на Централна гара, едва ли ще повторят екстремните си изживявания някой следващ път. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК