Ало, кога ще ваксинирате „сухите съчки“?

Лична драма

Ало, кога ще ваксинирате „сухите съчки“?

21696
на 09.03.2021
Ало, кога ще ваксинирате „сухите съчки“?
Автор:   "Ретро"

Масовата имунизация май твърде скоро заприлича на масовата приватизация. Помните ли онези книжки, дето ни подаряваха по 25 бона, с които трябваше да участваме поравно в приватизационния процес? Поравно, ама не съвсем. И до ден днешен си ги пазим книжките и избраните фондове. И дотам.

препоръчано

Сега масовата имунизация е масова само на приказки. Масова е за хората, свързани с властта, синдикални босове, изборна администрация, общински власти. За простолюдието каквото остане и когато стане. За богоизбраните „Пфайзер“ и „Модерна“, за другите „Астра Зенека“. Най-евтината ваксина, но и по-неефективна по думите на някои специалисти. Така се оказа, че в капиталистическа България социалната делба върви и по линия на ваксините. Пуснаха уж зелени коридори за ускоряване на процеса. От тях се възползваха младите, дето са мобилни и могат да стоят с часове на опашките през зимата. За хронично болните и възрастните уж щяхме да се погрижим, ама не сега. Оказа се, че трябва да се нахранят, т. е. да се имунизират журналисти, след тях идва наред изборната администрация, и то на две игли задължително. Вероятно ще надигат глас и ресторантьорите и нищо чудно да бъдат чути и като компенсация за затварянето да бъдат изведени на първа линия за имунизиране. IT специалистите също се оказаха национален капитал и прередиха останалите. А „сухите съчки“ да си стоят по домовете и да се крият от короната. И да чакат да дойдат ваксините, които все повече оредяват и не идват. Да живеят братските европейски бюрократи. Хвала на мъдростта и бизнесменския им нюх при избора на фирми и сключването на договорите с тях. Комплименти и за компаниите производителки на ваксини, на които все нещо им се чупи или реорганизация някаква тече, та не изпълняват договорите си. А хора страдат и си отиват.
 
Антония Борисова, Пловдив

Сподели:
Бомба x
НАРЪЧНИК ЗА ЖЕНАТА: Пет признака, че мъжът кръшка НАРЪЧНИК ЗА ЖЕНАТА: Пет признака, че мъжът кръшка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това