АЛО, ХАРВАРД: Росен Желязков с лекция към Киро и Лена защо офертата им за нов премиер е гола вòда

Акценти

АЛО, ХАРВАРД: Росен Желязков с лекция към Киро и Лена защо офертата им за нов премиер е гола вòда

123928
преди 5 часа
АЛО, ХАРВАРД: Росен Желязков с лекция към Киро и Лена защо офертата им за нов премиер е гола вòда
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

АЛО, ХАРВАРД: Росен Желязков с лекция към Киро и Асен защо офертата им за нов премиер е гола вòда

препоръчано

Депутатът на ГЕРБ-СДС Росен Желязков изнесе телевизионна лекция на Кирил Петков и Лена Бориславова защо офертата им след изборите партиите за излъчат равно отдалечен премиер е невъзможна. 

Предложението на ППДБ е "независими премиер", който да избере по-голямата част от екипа си и зад който да се обединят различните политически сили. 

"Единственото име, което чух от колегите, е това на Марио Драго. Не знам дали са се свързали с него да го поканят", иронизирана Желязков ППДБ в "Панорама" и продължи: "Дори не чух пример за човек, който да е равно отдалечен от политическите сили. В момента, в който една политическа сила посочи едно лице, то вече става политическо ангажирано от нея. А нормалната политическа логика е този, който има най-голям брой народни представители, да вземе първия проучвателен мандат и да получи подкрепата от тези, които виждат смисъл в постигането на общите политически цели".

"Експериментирахме вече с т.нар. "ротация", която изчерпа своята възможност да функционира. От тук нататък равно отдалечен кандидат е някаква невъзможна хипотеза, защото, първо, да се намери политически неангажиран човек означава той да е политически апатичен. Второ - управляващото мнозинство се базира на коалиционно споразумение, което излъчва такъв кандидат, а не кандидатът да създава политическо мнозинство в парламента и то безпрекословно да изпълнява повелите на човек, който е равно отдалечен от всички.

Изпълнителната власт се крепи на мнозинството в законодателната, а не заради своята отдалеченост от нея", добави бившият председател на Народното събрание. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК