Американка получи погрешка 1,2 млн. долара, купи си къща и кола и я арестуваха

Америка

Американка получи погрешка 1,2 млн. долара, купи си къща и кола и я арестуваха

8411
на 16.04.2021
Американка получи погрешка 1,2 млн. долара, купи си къща и кола и я арестуваха
Автор:   ПИК

Бивша диспечерка на спешен номер 911 от Луизиана бе обвинена в присвояване на сумата от 1,2 милиона долара, които били трансферирани погрешка в банковата ѝ сметка под формата на комисионна, съобщава Гардиън.

препоръчано

Келин Спадони употребила скоростните си умения, натрупани в спешния център, за да си купи нова къща и скъпа кола в рамките на деня, в който установила целувката на съдбата. Но и от брокерската компания “Чарлс Шваб” не закъснели да са потърсят парите и след като Спадони не отговорила на серия обаждания, съобщения и имейли, сигнализирали полицията и завели дело.

От компанията съобщават, че сумата, която трябвало да преведат в сметката ѝ възлиза на 82 долара и 56 цента, но вместо това прехвърлили космическата цифра от 1 205 619 долара или 1 008 542 евро. “Чарлз Шваб” са завели дело срещу Спадони заради отказ да върне парите, след като сама е подписала договор, според който клиентите трябва да върнат изцяло надплатените средства.

Спадони е арестувана на 7 април по обвинение в кражба над 25 000 долара, банкова измама и незаконно предаване на парични средства, съобщават от местната полиция. Понастоящем Спадони е с облигация на стойност 150 000 долара, според New York Times, и също е била уволнена от работата си като диспечер.

В рамките на разследването полицията е установила, че тя е използвала част от парите, за да купи нова къща и нов спортен автомобил, Hyundai Genesis от 2021 г., за около 70 000 долара. Според данните от “Чарлз Шваб” са успели да си върнат парите с изключение на една четвърт от общата сума.

Сподели:
Бомба x
СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно СЛАДКО ОТМЪЩЕНИЕ! Няколко начина да го накараш да съжалява, че вече не сте заедно
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 59
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това