Американски танк е влязъл в развалините на болницата в Кундуз

СВЕТЪТ ДНЕС

Американски танк е влязъл в развалините на болницата в Кундуз

4894
на 16.10.2015
Американски танк е влязъл в развалините на болницата в Кундуз
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Американски танк е влязъл в развалините на болницата в афганистанския град Кундуз, която беше унищожена при въздушен удар преди 12 дни, с което предизвика предупреждения, че американските военни може да са унищожили доказателства в потенциалното разследване на военни престъпления, пише британският вестник The Guardian.
На 3 октомври при нападението над болницата на хуманитарната организация „Лекари без граници“ в Кундуз бяха убити 10 пациенти и 12 членове на персонала.
В изявление, медицинската организация каза, че е била информирана за „проникване“ в четвъртък и, че танкът е превозвал разследващи от съвместния екип на САЩ, НАТО и Афганистан, който разследва нападението.
„Тяхното необявено и насилствено влизане е увредило имущество и е унищожило потенциални доказателства, причинявайки стрес и страх“, каза организацията.
Пентагонът не реагира веднага на искането за коментар относно отчетеното проникване, което се случи след като се появиха нови доказателства, че американските сили, действащи в района по време на нападението са знаели, че съоръжението е болница.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК