Американски топ финансист: Биткойнът е безполезен

Америка

Американски топ финансист: Биткойнът е безполезен

5765
на 14.10.2021
Американски топ финансист: Биткойнът е безполезен
Автор:   ПИК

Главният изпълнителен директор на J.P. Morgan Chase & Co Джейми Даймън заяви в понеделник на конференция, че криптовалутите ще се регулират от правителствата и че той лично смята, че биткойнът е „безполезен“.

препоръчано

"Независимо какво мисли някой по въпроса, правителствата ще регулира криптовалутите за цели като борбата с прането на пари, законите за банковата тайна и заради данъците", каза Даймън, позовавайки се на банковите разпоредби в дискусия, организирана от Института за международни финанси.

Даймън, ръководител на най -голямата американска банка, е критик на дигиталните валути, като веднъж ги определи като „измама”, а по -късно каза, че съжалява за изявлението.

Това лято J.P. Morgan предостави на клиентите си достъп до фондове за криптовалути, което означава, че финансовите съветници на банката могат да приемат поръчки за покупка и продажба от клиенти за пет продукта с криптовалута.

Заявявайки, че възгледите му са различни от тези на банката и нейния борд, Даймън беше категоричен, че остава скептичен.

„Аз лично смятам, че биткойнът е безполезен, но също така не смятам, че трябва да се пушат цигари”, заяви той.

Търговията с биткойни не показа незабавна реакция на коментарите на Даймън. Криптовалутата се повиши с 5% за деня на 57 304 долара.

Сподели:
Бомба x
Домашни средства срещу косопад Домашни средства срещу косопад
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов остро: Защо Радев ваксинира хората с флакони с изтекъл срок, а продаде читавите? От 2 години е безхаберен, а сега си прави пиар с коронавируса, за да влиза безплатно в телевизиите - незабавно да уволни Кацаров (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това