Вход
София
Времето в София 2 o C

Анализатори с остри думи срещу президента: Румен Радев за пореден път показва, че има политически цели

Анализатори с остри думи срещу президента: Румен Радев за пореден път показва, че има политически цели

на 12.07.2020
114971
0
Анализатори с остри думи срещу президента:  Румен Радев за пореден път показва, че има политически цели
Автор: ПИК
12.07.2020
0
114971

Президентът Румен Радев с действията си за пореден показва, че има политически цели. Около това се обединиха политическият анализатор Георги Харизанов и политолога Румяна Коларова пред БТВ.

Двамата експерти коментираха политическото напрежение в страната и влязохме ли в предизборна ситуация.

„Мисля, че президентът Радев влезе с политически цели във властта и вече четвърта година не се отклонява от правилната линия – да се изговарят посланията на БСП от по-висока трибуна – анализира Георги Харизанов. - На фона и на вчерашното му поведение, все повече ми се губят логическите аргументи да не заподозра президента в една много приятна уйдурма с ДПС. Има много доводи за това.

Драматизирането на Радев, че негови служители са разследвани, е смешно и лековато. Не случайно и хората на митинга казаха, че не са на митинга за подкрепа на Радев, а заради различни проблеми. Едва ли политиците остават глухи за случващото се. Мисля, че тепърва ще се наслагват настроенията заради проблемите на много бизнеси в страната заради кризата. Това ще бъде силна мотивация. Тя не би трябвало обаче да бъде фокусирана единствено върху управляващите.  

Икономическото състояние на хората ще бъде мотивиращо”.

 „Не мисля, че сме влезли в предизборна обстановка – категорична бе политологът  проф. Румяна Коларова. - Вижте в целия свят какво точно става. Има едно натрупано напрежение. Имаме две тежки аномалии тук, които трябва да се подчертаят.

Първата е това, което се случи в „Росенец”. С жив щит симпатизантите на ДПС браниха имота на бившия си лидер. В кой век сме?  Да браниш имот. Това е много тежка аномалия, което се случи там.

Второто, което също е българска специфика - има протест в София. До момента този протест не е проговорил. Кой е проговорил? Президентът дори не си направи труда да  покани протестиращите горе при себе си. Като искаш да говориш, покани ги. А той излезе и какво направи? Рот фронт.

В петък влязохме в ERM-2 и това бе сериозен повод за обединен митинг, а какво се получи реално? Президентът какво говори? 

Колкото до Божков, голяма част от протестиращите, това е бохемският дух на Ива Софиянска. Там не само се плаща, мобилизират се приятелски кръгове”.

 

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19030
архив

- Как се прибра снощи? - Нормално... тъй или иначе щях да сменям телефона... а и тези два зъба почти не ги ползвах.

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x