Анализатор за атаката на "Хизбула": Това е безпрецедентен случай, за пръв път има такъв киберпробив

Близък изток

Анализатор за атаката на "Хизбула": Това е безпрецедентен случай, за пръв път има такъв киберпробив

18783
на 18.09.2024
Анализатор за атаката на Хизбула: Това е безпрецедентен случай, за пръв път има такъв киберпробив
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Девет души, сред които и едно дете, загинаха в Ливан след едновременното избухване на стотици пейджъри, използвани от членове на "Хизбула". Пострадали са общо 2800 души. От въоръжената групировка обвиниха Израел за безпрецедентната атака и се заканиха със „справедливо възмездие“. От страна на Израел все още няма официално изявление. Темата коментира арабистът проф. Владимир Чуков пред NOVA NEWS.

препоръчано

„Това е безпрецедентен случай. За пръв път има такъв кибер пробив в „Хизбула“. Но комуникациите там винаги са били много слаба точка“, каза той. Чуков обясни, че пейджърите са раздадени на представители на елита на групировката.

Арабистът каза, че всяка честота на „Хизбула“, през която комуникират, е хакната от Израел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 106
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК