Вход
София
Времето в София 22 o C

АНАЛИЗ НА ПИК РАЗКРИ: "ЕВРОХОЛД" НЯМА ОСИГУРЕНО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЧЕЗ! И ОЩЕ: Турция подвежда, че "Фолксваген" е отритнал България... Дончев, Марияна Николова и Емил Караниколов са в летаргия

АНАЛИЗ НА ПИК РАЗКРИ: "ЕВРОХОЛД" НЯМА ОСИГУРЕНО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЧЕЗ! И ОЩЕ: Турция подвежда, че "Фолксваген" е отритнал България... Дончев, Марияна Николова и Емил Караниколов са в летаргия

на 25.06.2019
139409
22
АНАЛИЗ НА ПИК РАЗКРИ: "ЕВРОХОЛД" НЯМА ОСИГУРЕНО ФИНАНСИРАНЕ ЗА ЧЕЗ! И ОЩЕ: Турция подвежда, че "Фолксваген" е отритнал България... Дончев, Марияна Николова и Емил Караниколов са в летаргия

Пълна абдикация и безпомощност на отговорниците за икономиката в страната наблюдаваме през последните дни, коментират разочаровани експерти пред ПИК.

Схемата на близкия до Цветанов "Еврохолд" със задгранична руска подкрепа за изкупуване на ЧЕЗ и медийната операция на Турция по темата "Фолксваген" разкри липсата на потенциал и капацитет на икономическото ръководство у нас.

ПИК ангажира експерти, които направиха внимателен прочит и анализ на прес-съобщението на "Еврохолд" и медийните публикации в Чехия и разкриха поредна бомба в държавата – "Еврохолд" няма осигурено финансиране за придобиването на активите на ЧЕЗ!

Точните думи в прес съобщението на "Еврохолд" са, че компанията „вече е подписала мандат с две глобални инвестиционни банки с богат опит в осигуряването на финансиране на подобни сделки, които да обезпечат необходимия заемен капитал“.

В инвестиционното банкиране това означава, че "Еврохолд" е наела Дойче Банк и японската Номура (както разкрива чешкият печат) да намерят други банки или инвестиционни фондове в бъдеще, които да осигурят финансирането.

Това не означава, че двете банки ще са кредитори на сделката – ако беше така, "Еврохолд" щяха да използват далеч по-категоричен изказ и да категоризират Дойче Банк и Номура като търговски банки за директно кредитиране.

Този анализ обаче явно е убягнал на българските политици, които се плъзгат по най-лесната допирателна и възлагат на КФН, ДАНС и службите да проверят финансирането.

Но какво ще проверяват компетентните органи, когато финансиране изобщо няма?

По схемата на Гинка Върбакова това финансиране се очаква да дойде от истинския купувач на ЧЕЗ, който да гарантира със своите пари кредитът, който глобална банка да отпусне на "Еврохолд".

В такъв случай ДАНС и КФН ще виждат само глобалната банка, но не и истинският финансиращ – и пак нищо няма да проверят!

Експерти разкриват пред ПИК, че е крайно време държавата да поеме споделена отговорност по привличането на стратегически инвеститор за бизнеса на ЧЕЗ, както и да определи ясни критерии, по които институциите да одобрят сделката – опит в управлението на енергоразпределение, висок собствен капитал и горна граница на заемните средства (така че публичният купувач да не се окаже просто мюре на стоящи в сянка истински играч), кадрова експертиза...

Същият хаос наблюдаваме през последните 3-4 дни и при турската предизборна медийна атака, че "Фолксваген" са направили своя избор да построят завода си в Турция.

Отново ресорните министри мълчат, а водещите медии просто препечатват чуждестранните статии без анализ и критичен поглед.

Източници на ПИК разкриха, че в дописката на "Ханделсблат" личат скрити пробойни, които говорят за недостатъчно доказателства в подкрепа на тезата, че немският концерн е взел своето крайно решение в полза на Измир. Изтъкването на големината на турския вътрешен пазар е абсурдно, тъй като продукцията на завода ще е предназначена за износ и това никога не е било обсъждано сериозно в хода на преговорите.

Голямото предимство на Турция е по-голямата й готовност като строителна площадка и локация и потенциално по-късите срокове за строителство, докато България дърпа с едни гърди напред заради политическата сигурност в дългосрочен план и по-добрите системи за управление на екологичните аспекти – всичко това напълно липсва в немския печат!

Докато Бойко Борисов е ангажиран с международната репутация и дипломация на страната, в България изглежда се е възцарила пълна летаргия. Томислав Дончев, Марияна Николова и Емил Караниколов лежат удобно върху инерционния ръст от 3% и са абдикирали от проактивното управление на икономическите процеси, коментират запознати.

На този фон единствено Йордан Цонев изглежда адекватен в анализите и предложенията си. Но ако острието на ДПС ще бъде единствената пътеводна светлина на българската икономическа политика, то Борисов трябва да се замисли сериозно доколко текущата коалиция и състав на собствената му партия могат да обезпечат експертно и кадрово управлението на държавата.

И да вземе съответните мерки преди задаващата се криза в Еврозоната да ни потопи!

Сподели:
Напиши коментар »
(22)
1
То май само Борисов работи.
2
Абе много сте зле вие от тази медия. Никоя фирма няма да бръкне в банковата си сметка да финансира такава покупка. Винаги почти се финансира от заем. Лихвата по този заем ще е много по-ниска от лихвата получена от инвестираните спестявания.
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Защото преяде и не може да помръдне . Сега ще остави и другите да лапат!!!
5
Къде е крадлата и перачка на пари в офшорки Е. Милиончева?
6
Г-н Бойко Борисов - ТИКВАТА, да се извини за изразеното съмнение и да върне на постовете всички, които бяха проверени и оневинени за конфликт на интереси от независимата и безкомпромисна мега структура КПКОНПИ. Цветан Цветанов, Цецка Цачева и останалите потърпевши от скандала „Апартаментгейт“ да бъдат овъзмездени за преживените притеснения и унижения......Това пишат в писмо група граждани......Авторите на обръщението предлагат също българската държава да заведе дело в Европейския съд срещу българския народ, който се усъмни в честността на въпросните политици и управленци. Народът трябва да понесе санкции за това, че хвърли петно на челата на доблестните партийни кадри и им причини стомашни и други смущения.........ФрoгНюз.....
7
По изтупана фирма без пари!
8
Цветанов стои зад холдинга Еврохолд. А Бойко стои зад Цветанов, когото счита за член от семейството си Само , че сделката взе много а вони. Къде и истината.
9
Г-н Христозов, вие се гаврите с премиера на България. Бил ангажиран с репутацията на държавата и с дипломация. Преценете сам. Може ли говедо да има и да изпълнява такива ангажименти, което не говори дори правилен български език, което говеда е казало следното: За царските имоти: "Аз вечерАх със царо и му казАх да оди да се опрай с ония ора, щот са рИшили да му земат имотите." За Мишо Бирата: „Кът сам му казАл, че нЕма а го барам – начи нЕма а го барам“. За терасите на Пламен Георгиев и Праси Каракачанов: "Ше зема един чук и ше ги разбия теа тераси". Към Виктор Николаев: "Сега мене ше ме слушате, нема само да ме питате глупости". Към работниците на магистрала „Хемус“ след като им метнал един пакет агнешко: "Седайте и обедвайте". За нас потребителите сте неизвестен писач, но бързате да се правите на Heдялко. Не правете това. Heдялко вече е взет на подбив и от журналитите в страната и от потребителите на този въшкав сайт.
10
Еврохолд не е листван на нито една световна борса за продажба на акции: Ню Йорк, Лондон или Франкфурт, чиито критерии за регистрация гарантират стабилност и гаранции на фирмата. Освен това се залагат за приход и кредит бъдещи,евентуални продажби на акции,от увеличаване на капитала и залагане на бъдещи активи от придобиването на ЧЕЗ,което е противозаконно. Нека се проверят и гаранции от офшорки,служещи за пране на пари.Нито една западноевропейска или американска банка няма да отпусне на неблагонадеждна фирма около 350 млн.,без настояще обезпечение.Другите банки са перачки на мръсни пари!
11
Баба Ива да си даде пеленгаторите в УНСС да й ги прочистят с диетиламид на лизергиновата киселина. Щом "Еврохолд" са подписали "мандат" със съответните инвестиционни банки, цитирани от чещкия печат, или с други, за което би трябвало да са започнали процедура и да са нотифицирали държавните регулатори, това означава, че "Еврохолд" ще получат финансирането когато сделката е уговорена и не е спряна от регулаторите. Те така стават нещата, както искат да ги изкарат пикаджиите. Баба Ива и сие го знаят, но се правят на ударени с мокър парцал. Публиката за нищо я нямат, тогава и ние ще дехуманизираме Пикаджийските журналя, начиная със собственикът. Бедна ми бедна П ъ р д я л к о , защо не избяга с парите в Белград.......
12
10) Та това е частно предлагане и се предполага по дифолт, че ще се осъществи със заемни средства, нещастен троле! За какви борси бълнуваш и какво общо имат те тук? По-добре върви напиши едно есе патката на Сорос солена ли е или сладка! Или есе за Кадифената революция и дъвките отвъд Берлинската стена! Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
13
Handelsblatt казва, че VW трябва да вземе решение, дали да приеме подаръкът на Анкара от 1,3 милиарда € за строежа на фабриката, или да се задоволи със съевропейството и стабилната обстановка в България. И за най големият фен на България ще бъде трудно да я предпочете. А и да не забравяме "спасителите" на България, които са ни взели за заложници на амбициите си.
14
Аз също участвам в сделката за ЧЕЗ, и имам 25% от дружеството. Така е според желязната логика на баба Ива от Пиф, защото също бях на тоя крос и ме има на снимката със Цв. Цв. и червения Олигарх, признавам си. Но защо се мълчи, че Руски банки чрез Цв. Василев, също участват в тоя проект. След като участват руски банки, значи Сенките на всичките руски слуги, като започнеш, от Румен Пъпката, минеш през Волгин и Импексовата барсала, и стигнеш чак до сарайската Чалма, която купи ТЕЦ Варна, се спотайват зад тая сделка!!
15
Бавно но сигурно Цвъко ще създаде Втори фронт срещу Граф Тиква и ще му мъти водата докато го търколи в пропастта на безвластието. И когато Той изпадне ще трябва да заживее в бункер, защото дясна са много на държавната хранилка.
16
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
17
Дойче Банк няма да си мръдне пръста за кокошкарския Еврохолд,нито японска банка,нито американска,ще финансира фирма с гаранция,бъдещи активи. Освен това потреблението е максимално свито,поради непрекъснатия рекет с цените на тока.Това е опит да се прикрие банката-перач на пари,че е посочена от първокласна банка. Всичко е лъжа и измама! Вижте истинските енергийни оператори,какви пари въртят? Още повече,че тази “велика” фирма,по БГ стандарт,ще трябва да плаща бързо и амортизацията на активите на ЧЕЗ,които не са обновявани от 30 г. и всичко е пред разпад,а са увеличавани цените,поради измислени инвестиции.ЧЕЗ взимаше пари за аварии от населението,чрез цените,а не от печалбата.Поредният случай,по подобие на БГА “Балкан” и БТК!
18
Ха, ха, ха, нашето бузесто, бургаско "мъжкарче"Данка,сайбийчето на сайтчето-кенефче ПИК пак нахлузи прашките и удари едно езиче на Вожда и за пореден път се развълнува толкова много, че пак забрави да отвори коментари, за да приеме "благопожеланията и топлите поздрави"на коментиращите! Не е за сефте!
19
Много точно казано! За всичко е виновен “МАТ’РИАЛЪТ” !!! Но “ МАТ’РИАЛЪТ “ е много зле братле и не схваща нищо. В тази страна а и в “ГЕРП” всеки трети толкова прост колкото първите двама в “ГЕРП”.
20
"Петър Христозов" е псевдоним на една от пу--т--ките на НИ--дя--лко.
21
Един престъпник от подземния свят, един неграмотен, нагъл, коварен и отвратителен простак прави българите на маймуни! Абе, мутро, кого лъжеш бе, мерзавецо? точно ТИ стоиш зад сделката на ЧЕЗ, точно ТИ! Само че, вече те разкриха и къде ще скриеш толкова противната си и омразна на цяла България тъпанарска физиономия? Къде бе, мутро?
22
сърбите имат една поговорка,а тя гласи Ща е писано да падне на глава,на камик нема да падне!!Шефовете на автомобилния гигант не са си намерили дипломите и парите на пътя!!Така,че никаква активност и никаква пасивност няма да са от полза!Ние пък имаме поговорката, Ако ни е писано да се одавим,няма да се обесим!! Така,че спокойно,каквото има да става ще стане на базата на генералните и окончателни решения на Фолксфаген,които не се влияят от конюнктурата на денят!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13199
архив

8 март. В цветарския магазин младеж пита:
- Здравейте, имате ли рози "егати"?
- Има, колко искате?
- А, впрочем, защо им казват така?
- Не знам, казват, че момичетата изпадат във възторг от тях.
- Супер, колко струва една.
- 100 лева.
- Егати!

няма нови новини
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
сега
2883
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Парламентът одобри сделката за F-16 (НА ЖИВО)
x
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не предприемайте нищо важно през целия ден!
x