Ананиев коментира отменените запори на сметки на Божков

Политика

Ананиев коментира отменените запори на сметки на Божков

12799
на 23.10.2020
Ананиев коментира отменените запори на сметки на Божков
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на финансите Кирил Ананиев коментира решението на софийския Административен съд, с което преди седмица отмени три запора върху имущество на фирми на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

„Нито са некадърни хората, които работят в териториалната дирекция на Националната агенция по приходите (НАП), нито материалите, които са подготвили са били с пропуски и неверни неща“, заяви той. 

Министър Ананиев взе участие в петъчния парламентарен контрол, където, по настояване на опозицията, предостави информация за постигнатата събираемост за дължимите такси от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г.

Депутатът Румен Гечев обаче настоя министърът да обясни как се е стигнало дотам съдът да приеме, че запорите са били „наложени механично“, а директорът на НАП-София не е имал нужните доказателства за тях. “Или са некадърни или нарочно са допуснали това”, предположи депутатът.

„Въпрос на съдебно производство. Водят се дела. Така е решил съдът, така е разпоредил и такова решение е взел. Не мога да обвинявам колегите си за тези неща, за които ги обвинява те вие. На базата на дейността на териториалните дирекции на НАП съществува и се издържа целият публичен сектор“, отговори на свой ред министър Ананиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК