Вход
София
Времето в София 15 o C

Ангелкова: България става все по-разпознаваема като маршрут за пътуване и почивка през четирите сезона

Ангелкова: България става все по-разпознаваема като маршрут за пътуване и почивка през четирите сезона

на 24.02.2018
744
8
Ангелкова: България става все по-разпознаваема като маршрут за пътуване и почивка през четирите сезона
Автор: ПИК
24.02.2018
8
744

Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Пол Браун, заместник-помощник държавен секретар по въпросите на транспорта от Бюрото по икономически и бизнес въпроси (Bureau of Economic and Business Affairs – EB) на САЩ, и представи пред него потенциала на страната като атрактивна целогодишна дестинация. Срещата е по програмата за работното посещение на министъра в Щатите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Министър Ангелкова подчерта, че България се промотира все по-активно и с модерни средства като маршрут на европейската туристическа карта. Тя обърна внимание, че дигитализацията и присъствието в интернет са сред водещите акценти в рекламната и маркетинговата стратегия на министерството. "Секторът е сред структуроопределящите отрасли на българската икономика и бе издигнат в национален приоритет от правителството", каза тя.

Ангелкова: Туристите от САЩ са нараснали с 10 на сто през миналата година

Ангелкова: Туристите от САЩ са нараснали с 10 на сто през миналата година

Туристите от САЩ са нараснали с близо 10 на сто през...

на 22.02.2018

"Интензивното икономическо развитие на страната и региона е друг важен акцент в работата ни, който е фокус и за Българското председателство на Съвета на ЕС от началото на 2018 г.", допълни министърът. 

Тя информира заместник-помощник държавния секретар за отличните постижения на страната ни в туристическата индустрия. За периода 2015–2017 г. средногодишният ръст на туристически посещения на чужденци у нас е почти 12%, докато за целия ЕС се очаква да е 6 - 7%. Само през миналата година България е регистрирала близо 8,9 млн. туристически посещения на чужденци, което е 7,6% ръст спрямо 2016 г. и значително превишава населението на страната. "Приходите ни от международен туризъм също са високи – около 6,9 млрд. лв. за миналата година и ръст от 9,3% спрямо 2016 г.", съобщи министър Ангелкова. 

"България става все по-разпознаваема като маршрут за пътуване и почивка през четирите сезона. Освен традиционните зимен и морски туризъм предлагаме разнообразни специализирани туристически услуги, които стават все по-търсени. Министерството създаде осем културно-исторически дестинации за територията на страната, които чувствително увеличиха притока на туристи към тези обекти. В момента съвместно с Министерството на земеделието, с бизнеса и общините се разработват и 12 винено-кулинарни дестинации, чрез които ще се популяризират специфичните туристически продукти в регионите и ще се насърчи маркетингът в туризма по места", поясни министър Ангелкова.

Тя акцентира още, че България е сред най-богатите в Европа страни на минерални води и лечебни ресурси и би могла да стане СПА център на континента. Балнеотуризмът е сред доминиращите акценти в продуктовата ни политика. Ето защо подготвяме 7 специализирани дестинации и за този вид туризъм. 

Николина Ангелкова коментира специално и потенциала на България като страна с богато наследство от поне 7 исторически епохи. "Притежаваме над 40 хил. разкрити артефакта, които ни поставят на трето място в Европа по това наследство. То е база за разгръщане на нови проекти и маршрути за културно-исторически туризъм, който става все по-важен като мотив за пътешествия в Европа и по света", заяви министър Ангелкова.

Пол Браун приветства постиженията на България в туризма, оцени страната ни като много красива, с добър потенциал за развитие на туризма и подчерта, че тя е важен партньор за САЩ и я поздрави за важната ѝ роля като ротационен председател на Съвета на ЕС. Домакинът оцени високо приоритетите на България за сътрудничество и партньорство в икономиката и туризма както в региона, така и в по-глобален план.

EB е звено на Държавния департамент на САЩ, натоварено да насърчава икономическата сигурност и просперитет в страната и чужбина. То се отчита пред министъра на икономиката, енергетиката и околната среда. Работата на бюрото е в основата на икономическия просперитет и националната сигурност и разглежда редица икономически въпроси, като права на интелектуална собственост, съдейства за насърчаването на съгласувана икономическа политика в правителството на САЩ.

Сподели:
Напиши коментар »
(8)
1
среща в Америка какво друго да каже?
2
И ТРАВЕСТИТА СИ ОТВОРИ ДЗУРЛАТА, ЗА ДА ЯДЕ гоМна.Той друго и не може.
3
Много секси травестит, много ми харесва!
4
Много секси травестит, много ми харесва!
5
Много от западните туристи са доста чувствителни към заразни болести - и само като я видят тази хубавелка се кръстят и казват: 'ох дано не е заразно' и заобикалят от далеч България
6
E za toa nos.nema fotoshop
7
От 10 американци станали 11
8
Хахах...за жалост все още не ни знаят къде сме на картата..общувам с доста чужденци..идея си нямат.Така,че ако обичате не заблуждавайте хората!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началник на полицейско управление събира подчинените си и им казва:
- Господа, поради липса на време ще говоря без да мисля!

няма нови новини
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
сега
1427
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Ето по какво ще разберете, че ви обича
x