Ангелкова обяви рестарта на туристическия бизнес

Политика

Ангелкова обяви рестарта на туристическия бизнес

9970
на 03.07.2020
Ангелкова обяви рестарта на туристическия бизнес
Автор:   ПИК

Правим всичко възможно за рестартиране на туристическия бизнес, макар че предизвикателствата не са приключили, каза във времето за парламентарен контрол министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя отговори на въпрос на народния представител Дора Янкова относно летния туристически сезон.

Ограничаването на движението на хора заради пандемията доведе до блокиране на туризма и първата и най-важна стъпка беше въвеждането на правила в съответствие с новата реалност, каза тя. Ангелкова изреди предприетите през последните няколко месеца мерки за подпомагане на туризма. Сред тях са т. нар. мярка 60/40 и нейното надграждане до "80/20", намаляване на ДДС, намиране на евтино кредитиране не фирмите и самонаетите, данъчните отсрочки, субсидиране на чартърните полети и други.

България вече приема гости от 35 държави без карантина като страната ни е отворена за туристи от първи юни, посочи Ангелкова.

Актуализирани са рекламните дейности за възстановяване на позициите в туризма, като фокусът вече е вътрешният туризъм и този от страните на региона и от ЕС. Страната се рекламира и по водещи комуникационни и телевизионни канали и програми, посочи Ангелкова.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - искат му тест за наркотици! Тя незаконно иска да изгони Маноил Манев, цялата група на ГЕРБ го брани с гърди (НА ЖИВО)
ново
Днес: 238
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това