Вход
София
Времето в София -3 o C

Ангел Кунчев с горещи думи за новите рестрикции, гласувани от Щаба: Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето

Ангел Кунчев с горещи думи за новите рестрикции, гласувани от Щаба: Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето

на 20.03.2020
45222
0
Ангел Кунчев с горещи думи за новите рестрикции, гласувани от Щаба: Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето
Автор: ПИК
20.03.2020
0
45222

Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето. Ние през целия ден получавахме писма от лекари, от областни управители, които препоръчаха мерките наистина да станат по-строги. А то е не защото искаме да ограничим живота и бизнеса на хората, а защото има една прослойка от граждани, които все още не възприемат положението сериозно. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц.д-р Ангел Кунчев. 

"Най-трудно ще бъде на органите на МВР във всички пунктове в областните градове, които ще контролират движението на гражданите. Но ние трябва да постигнем така желаното социално дистанциране, което в момента е единственото реално ефективно средство в създалата се ситуация", отбеляза той.

Ангел Кунчев заяви, че хората, които ще осъществяват контрола, са наясно с тази ситуация. "Да, наясно сме, че тези мерки се взимат в петък, но така или иначе в рамките на един-два дни нещата ще дойдат на мястото си. Ние често сме критикувани за по-късните мерки. Но в момента България е един добър пример и това, което се случва тук за седмица, започва да се случва и в другите страни", посочи главният здравен инспектор. 

"Това, което наблюдавахме през последните един-два дни, когато хората се изкушават да излизат, се наблюдаваше струпване на най-рисковата група - възрастните хора. Затова е и ограничението за пазаруване за тях. На никого не е приятно, но ако успеем в рамките на този месец да ограничим контактите, ще постигнем добри резултати", подчерта той.

"Тези мерки имат за цел да не преминаваме към следващата стъпка - вечерен час, тотална забрана за движението на градовете, както е например в Италия", заяви Ангел Кунчев.

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба
4 нови мерки огласи щабът след среща на...
на 20.03.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18485
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x