Вход
София
Времето в София 25 o C

Ангел Кунчев с горещи думи за новите рестрикции, гласувани от Щаба: Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето

Ангел Кунчев с горещи думи за новите рестрикции, гласувани от Щаба: Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето

на 20.03.2020
44203
0
Ангел Кунчев с горещи думи за новите рестрикции, гласувани от Щаба: Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето
Автор: ПИК
20.03.2020
0
44203

Въвеждаме тези мерки, защото им дойде времето. Ние през целия ден получавахме писма от лекари, от областни управители, които препоръчаха мерките наистина да станат по-строги. А то е не защото искаме да ограничим живота и бизнеса на хората, а защото има една прослойка от граждани, които все още не възприемат положението сериозно. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц.д-р Ангел Кунчев. 

"Най-трудно ще бъде на органите на МВР във всички пунктове в областните градове, които ще контролират движението на гражданите. Но ние трябва да постигнем така желаното социално дистанциране, което в момента е единственото реално ефективно средство в създалата се ситуация", отбеляза той.

Ангел Кунчев заяви, че хората, които ще осъществяват контрола, са наясно с тази ситуация. "Да, наясно сме, че тези мерки се взимат в петък, но така или иначе в рамките на един-два дни нещата ще дойдат на мястото си. Ние често сме критикувани за по-късните мерки. Но в момента България е един добър пример и това, което се случва тук за седмица, започва да се случва и в другите страни", посочи главният здравен инспектор. 

"Това, което наблюдавахме през последните един-два дни, когато хората се изкушават да излизат, се наблюдаваше струпване на най-рисковата група - възрастните хора. Затова е и ограничението за пазаруване за тях. На никого не е приятно, но ако успеем в рамките на този месец да ограничим контактите, ще постигнем добри резултати", подчерта той.

"Тези мерки имат за цел да не преминаваме към следващата стъпка - вечерен час, тотална забрана за движението на градовете, както е например в Италия", заяви Ангел Кунчев.

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ето ги новите мерки, огласени от щаба
4 нови мерки огласи щабът след среща на...
на 20.03.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 6591
архив

- Как се казваш? - Наполеон! - Ясно, отиваш при Хитлер, Мусолини и другите... - Ама аз съм сладкиш... - Ако ще и коняк да си, отиваш където съм казал, то и аз съм доктор, ама съм в лудница...

няма нови новини
Днес: 148
hot
най-четени новини в момента
сега
4115
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Повдигнаха обвинение на президентския секретар Пламен Узунов, Бобоков е обвинен като подбудител, съветникът Милушев е във военна прокуратура (НА ЖИВО/СНИМКА)
x
Астролог разчете знаците на звездите: Хвърлете всичко ненужно и старо
x