Андерс Фог Расмусен напуска поста на генерален секретар на НАТО

СВЕТЪТ ДНЕС

Андерс Фог Расмусен напуска поста на генерален секретар на НАТО

5607
на 26.09.2014
Андерс Фог Расмусен напуска поста на генерален секретар на НАТО
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Андерс Фог Расмусен напуска поста генерален секретар на НАТО. Не се предвижда той да прави изявления по този повод, съобщиха от Алианса, цитирани от БТА. Расмусен (61 г.) днес ще положи венец пред паметника на загиналите бойци в мисиите на пакта и ще ръководи заседание на посланиците на 28-те държави от организацията.

препоръчано

След това той ще се срещне със своите най-приближени сътрудници. Бившият датски премиер и досегашен генерален секретар зае поста в НАТО на 1 август 2009 година. Правомощията му приключват на 30 септември. Той ще бъде наследен от Йенс Столтенберг (55 г.), бивш премиер на Норвегия. Предвижда се новият генерален секретар да встъпи в длъжност с церемония идната сряда, предшествана от първата му пресконференция в това качество.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК