Анимацията на Тео Ушев в шорт листата за "Оскар"

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Анимацията на Тео Ушев в шорт листата за "Оскар"

5614
на 17.12.2019
Анимацията на Тео Ушев в шорт листата за Оскар
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският аниматор Теодор Ушев, отново попадна в краткия списък за номинация най-значимите награди в киното - "Оскар".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Неговата "Физика на тъгата" ще се бори за награда в категорията "Късометражна анимация", заедно с още 9 ленти.

Ушев, който живее и работи в Канада, вече има една номинация от Американската академия за филмово изкуство и наука.

"Физика на тъгата", която е адаптация на едноименния роман на Георги Господинов, вече спечели специалната награда на журито на Международния филмов фестивал в Торонто. За сценария на филма си Ушев казва, че не следва стриктно сюжета на книгата, не е филм-биография, а филм - лабиринт, капсула на времето, в която са събрани обекти, случки, спомени, мелодии. Филм за носталгията, пропилените шансове и неслучилите се мечти на цяло едно поколение, пречупен през личния разказ.

27-минутният филм е най-амбициозният проект в кариерата на Теодор Ушев досега. Аниматорът работи по него в последните 8 години, като междувременно се появиха филмът му "Сляпата Вайша". Именно той му донесе номинация на "Оскар" преди две години.

Иначе отличниците в киното ще бъдат обявени на 9 февруари 2020 г. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК