BG EN

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

ГОРЕЩО
Докторе

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

37664
на 22.10.2013
Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Както е известно, антиоксидантите са вещества, които окисляват „лошия” холестерол. Той, в сравнение с „добрия”, се утаява по-лесно по стените на кръвоносните съдове. Когато антиоксидантите окислят „лошия” холестерол, той вече не полепва по стените на артериите и не затруднява кръвния ток.

препоръчано

Тези изводи са доказани както лабораторно, така и статистически. В САЩ е направено широкообхватно проучване върху жени, които години наред консумират в големи количества спанак, моркови и други зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти – главно витамин С и бетакаротин. При тези жени, в сравнение с останалите, рискът от мозъчен инсулт бил с 54 процента по-малък.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопа на Алена за празничния 6 май - съдбата дава шанс на Близнаците, успехът намигва на Раците САМО В ПИК: Топ хороскопа на Алена за празничния 6 май - съдбата дава шанс на Близнаците, успехът намигва на Раците
ПИК TV x
Петър Кичашки пред ПИК TV: Вот на недоверие от ПП-ДБ след положителен доклад на ЕК, ще е като на свинче звънче Петър Кичашки пред ПИК TV: Вот на недоверие от ПП-ДБ след положителен доклад на ЕК, ще е като на свинче звънче
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
20669
четат ПИК