Вход
София
Времето в София 9 o C

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

на 22.10.2013
8203
0
Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт
Автор: ПИК
22.10.2013
0
8203

Както е известно, антиоксидантите са вещества, които окисляват „лошия” холестерол. Той, в сравнение с „добрия”, се утаява по-лесно по стените на кръвоносните съдове. Когато антиоксидантите окислят „лошия” холестерол, той вече не полепва по стените на артериите и не затруднява кръвния ток.

Тези изводи са доказани както лабораторно, така и статистически. В САЩ е направено широкообхватно проучване върху жени, които години наред консумират в големи количества спанак, моркови и други зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти – главно витамин С и бетакаротин. При тези жени, в сравнение с останалите, рискът от мозъчен инсулт бил с 54 процента по-малък.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22736
архив

- Жените са железни!

- Защо?

- Могат цял ден да чакат позвъняване, за да не вдигнат…

няма нови новини
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
сега
2209
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Папи Ханс в скандална тройка с Галена и Тита - изпълнителят на "Кекс" обещал на пайнерката, но го направил с "антилопата" - ето кое...
x
ПРАЗНИК: Три редки, но много нежни имена черпят днес
x