ГОРЕЩО
ДПС-Ново начало на митинг в защита на стабилността в държавата
Радомир Чолаков: Не произвеждаме достатъчно храна
РАДЕВ АКТИВИРА ДЕЖУРНОТО СИ ПРОКСИ: Имало ли е разследване за корупция срещу Демерджиев, унищожено при назначението му в служебния кабинет?
Даниел Митов: Два влекача са в готовност да изтеглят танкера, блокиран край Ахтопол - не е опасен
ТРАГЕДИЯ! 16-годишно момиче скочи от висок етаж на блок в Пловдив
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Както е известно, антиоксидантите са вещества, които окисляват „лошия” холестерол. Той, в сравнение с „добрия”, се утаява по-лесно по стените на кръвоносните съдове. Когато антиоксидантите окислят „лошия” холестерол, той вече не полепва по стените на артериите и не затруднява кръвния ток. Тези изводи са доказани както лабораторно, така и статистически. В САЩ е направено широкообхватно проучване върху жени, които години наред консумират в големи количества спанак, моркови и други зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти – главно витамин С и бетакаротин. При тези жени, в сравнение с останалите, рискът от мозъчен инсулт бил с 54 процента по-малък.
препоръчано
Внимание! Скок на случаите на „ходеща“ пневмония
73422
на 30.11.2024
Доц. Мангъров: Политическата криза е по-страшна от новия вирус „Флирт“
41808
на 01.08.2024
Съветите на проф. Чирков за кръвно бетон в жегите
60156
на 28.06.2022
Учени от Харвард: Къпането с гореща вода пази от инсулт и инфаркт!
37408
на 19.04.2022


