Вход
София
Времето в София 12 o C

Антонио Таяни благодари на българското европредседателство

Антонио Таяни благодари на българското европредседателство

на 24.02.2018
588
5
Антонио Таяни благодари на българското европредседателство
Автор: ПИК
24.02.2018
5
588

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни даде кратка пресконференция след неформалното заседание на 27-те държавни и правителствени ръководители от ЕС днес, съобщиха от пресслужбата на ЕП. В изявлението си пред медиите Антонио Таяни взе отношение по 3 важни въпроса: Многогодишната финансова рамка (МФР) на ЕС след 2020 г., състава на ЕП след Брекзит, както и изборния процес с "водещи кандидати" по време на следващите европейски избори през 2019 г. Говорейки за състава на Европейския парламент след изборите през 2019 г., председателят благодари на Българското председателство на Съвета за това, че придвижва напред законодателството относно финансирането на европейските партии и фондации. "Очаквам да има споразумение до лятото", заяви Антонио Таяни.

За състава на ЕП след напускането на Обединеното кралство той беше категоричен: "ЕП прие свой доклад относно числеността си след европейските избори. В нашето предложение има конкретни числа, като взехме предвид демографските промени в различните страни от Съюза. Относно транснационалните избирателни списъци: тази идея все още не намира отзвук в ЕП, няма постигнато мнозинство. Може би това е идея за бъдещето". Преди това председателят на ЕП говори за МФР, която е дългосрочният бюджет на ЕС: "Позицията на Парламента е пределно ясна. Искаме политически бюджет, трябва да постигнем важни цели, които да отговорят на притесненията на гражданите. Искаме да гласуваме МФР преди изборите, като бюджетът да отрази трите най-важни въпроса: незаконната имиграция, вътрешната и външна сигурност, като и младежката безработица. Бихме желали да видим повече гъвкавост в бюджета; 7 години е дълъг период, трябва да сверяваме часовника си всяка година, а също така и да проверяваме дали са постигнати най-важните цели в средата на бюджетния период".

"ЕП работи усилено върху бюджета. Когато става дума за неговото съдържание, искаме той да бъде в полза на едно по-съвременно селско стопанство. Не стопанство с по-малко средства, а с по-добри инвестиции. Имаме демографски проблем в Европа, с който трябва да се занимаем. Престои ни и много работа с Африка (проблемът с имиграцията е Африка). През 2050 г. на този континент ще живеят 2,5 млрд. души, за които изменението на климата, тероризмът, бедността и гражданските войни са сериозни проблеми. Без силна ангажираност на ЕС в Африка е невъзможно да се постигне добро решение за имиграцията." Антонио Таяни не пропусна да обърне внимание и на изборния процес с водещи кандидати на следващите избори за ЕП. "Това е много важна тема - заяви Таяни - ЕП подкрепя утвърждаването на тази практика като начин да се приближат гражданите до институциите и да бъде подсилена демокрацията. Има огромен проблем с охладняването на хората към политиката и политиците и ние трябва да направим нещо, за да преодолеем тази тенденция. Процесът с водещи кандидати позволява на гражданите по непряк начин да назначат председателя на Европейската комисия. Хората не харесват бюрократична Европа - решенията да се вземат от хора без дипломатическа или демократична легитимност, но хората гласуват за Европейски парламент. И ако този парламент може да участва в назначаването на председател на ЕК, то тогава хората ще се чувстват по-близо до институциите. Това е твърдо предложение, което се движи в посока към по-силна демокрация и повече участие от страна на гражданите".

Сподели:
Напиши коментар »
(5)
1
В София са дребни треторазрядни служители в ЕС... Язък за големите думи,че за срок от 6 месеца у нас ще се решават кардинални въпроси. Празни дрънкания на управниците, в частност Боко... Иначе всеки ден някой от правителството е на червеното килимче в Брюксел за да получава заповеди от господарите си...
2
В София са дребни треторазрядни служители в ЕС... Язък за големите думи,че за срок от 6 месеца у нас ще се решават кардинални въпроси. Празни дрънкания на управниците, в частност Боко... Иначе всеки ден някой от правителството е на червеното килимче в Брюксел за да получава заповеди от господарите си...
3
В София са дребни треторазрядни служители в ЕС... Язък за големите думи,че за срок от 6 месеца у нас ще се решават кардинални въпроси. Празни дрънкания на управниците, в частност Боко... Иначе всеки ден някой от правителството е на червеното килимче в Брюксел за да получава заповеди от господарите си...
4
Как няма да благодари човека ! Има ли други толкова кротки , послушни , изпълнителни и прости слуги , като нашите управляващи ? Те на всичко са готови , само и само да ги потупват , да им се усмихват , да се здрависват и снимат с новите се западни господари ! Пък народа - кучетата го яли. Дали Крум , Симеон , Калоян са били толкова ниско наведени пред чужденците !?!2!?
5
Този манипулатор Таяни съвсем забрави каква е минималната заплата и минималната пенсия в територията България, превърната в пограничен фронтови балкански полигон. Забрави за погрома в здравеопазването, образованието, икономиката и културата. Виж го ти, промъква се към българската младеж, да им мъти главите с глупости. За какви вълчи ценности говори този прост човек на българската младеж, която в огромното си мнозинство съзнателно или несъзнателно или подсъзнателно е православна, говори и пише на кирилица. Православната култура не може да се примири с гей бракове, хелуин, макроновски бракове и с други идиотии на извратени комисарски мозъци с огромните заплати. Намерил се кой да говори на българите за ценности! Става дума за пари и за нищо друго. Европа е в морален и духовен колапс, тя не може да предложи нито култура, нито философия, нито морал. Германия отново води Европа към катастрофа, много по-страшна от първите две, предизвикани пак от нея. *** Крайно време е българските граждани да разберат, че държава не се управлява през медиите, кортовете за тенис и футболните игрища. Държавната работа не е рязане на лентички на всяка асфалтирана дупка, не е и снимане с европейските политици заради едното его. Държавната работа е ежеминутна грижа за цялото общество, мислене и следване на интереса на българския народ и държава пред другите страни. Един надут медиен балон не може да бъде държавник, колкото и медиите да се мъчат да го изкарват като такъв. Резултатите му ги виждаме в приземената авиация, в босите и необлечени полицаи, в окъсаните дрехи на пожарникарите, в ниския социален статус на всички тези служители на държавата и пенсионерите. *** Бойко е международник! Светът не познава в своята история преуспял във външната политика държавник, който не знае никакъв език, включително и собственият си... ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камe, докато ви грабимЕ... Какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце, присвивайки от радост честните си очи?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началникът на едно предприятие отишъл при подчинения си Бай Иван и му казал:

- Бай Иване, другата седмица ще идва на посещение президента Плевнелиев, искам всичко да е на ред.

Бай Иван го уверил, че всичко ще бъде както трябва и няма да има проблеми. Така и станало. Президентът пристигнал и като видял Бай Иван още от портала се запрегръщали - станало ясно, че са приятели. Сложили големите софри - ядене пиене, минала срещата...

След месец началника отива по същия повод при Бай Иван със заръката всичко да бъде както трябва, ще идва на посещение президентът на Русия - не може да допуснат да се изложат. Срещата протича по същия начин, Путин се оказва в много добри приятелски отношения с Бай Иван, отново големите софри - всичко минало безпроблемно.

След още два месеца, началника пак отива при Бай Иван и му казва:

- Бай Иване, много допринесе за това предприятие, много помогнаха приятелските ти отношения с тези влиятелни хора, като възнаграждение искам да дойдеш с мен във Ватикана - за литургията на Папата.

Така и станало - отишли на литургията, а там много народ. Бай Иван и началника му застанали в центъра на тълпата и литургията започнала. По едно време Папата казал по микрофона:

- Бай Иване, ти тук ли си бил? Ела при мен горе.

Отишъл Бай Иван, литургията свършила, а когато се върнал началника му бил припаднал и се опитвали с вода и шамари да го свестят. Когато дошъл на себе си Бай Иван го попитал:

- Началник, какво ти стана, защо припадна?

А началника отговорил:

- Добре... че си приятел с Плевнелиев го приех, че сте близки с Путин пак го преживях, че Папата те познава - как да е; но не можах да издържа когато един японски журналист дойде при мен, посочи към трибуната и попита:

- Абе, кой е оня там горе до Бай Иван?

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1405
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК! Борисов с горещи думи за Орбан: До него сме! (ВИДЕО)
x
Ето по какво ще разберете, че ви обича
x