Ан-26 на руските ВВС се разби във Воронежка област, екипажът загина

Европа

Ан-26 на руските ВВС се разби във Воронежка област, екипажът загина

7879
на 25.02.2022
Ан-26 на руските ВВС се разби във Воронежка област, екипажът загина
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Самолет Ан-26 на руските въздушно-космически сили се разби във Воронежка област, екипажът загина. Това съобщиха пред журналисти в пресслужбата на Западния военен окръг (ЗВО), цитирани от ТАСС.

препоръчано

„На 24 февруари, в района на Воронеж, по време на планиран полет за транспортиране на военна техника, се разби самолет Ан-26 на ВВС на Русия. Екипажът загина. Няма поражения на земята. По предварителна информация повреда в техниката е станала причина за инцидента“, съобщиха от пресслужбата.

По информация на областта, на мястото на инцидента е изпратена комисия на ВКС за установяване на причините и обстоятелствата за инцидента.

Ан-26 (по кодификацията на НАТО - Curl, от английското "вихър"), е съветски, по-късно руски многоцелеви транспортен самолет. Разработен в ОКБ-153 (по-късно - ОКБ на името на О.К. Антонов, Киев, Украйна) през 60-те години на миналия век на базата на транспортна модификация на пътническия самолет Ан-24. Той се различава от своя предшественик по големия размер на товарния люк с преработен заден фюзелаж, увеличено тегло при излитане, наличието на страничен навигационен "блистер" - илюминатор с панорамна гледка.

Първият полет е извършен на 21 май 1969 г. под контрола на екипажа на пилота-изпитател Юрий Кетов. Приет е на въоръжение от Военновъздушните сили (ВВС) на СССР на 26 май 1975 г.

Самолетът е произведен от 1969 до 1986 г. в самолетни заводи в Киев и Улан-Уде. Произведени са общо 1398, от които няколкостотин са в експлоатация. Има няколко десетки модификации.

Превод: ПИК

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 82
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК