Апелативният съд взе решение за обвиняем за телесна повреда и опит за убийство на полицай

Темида

Апелативният съд взе решение за обвиняем за телесна повреда и опит за убийство на полицай

1969
на 20.04.2021
Апелативният съд взе решение за обвиняем за телесна повреда и опит за убийство на полицай
Автор:   ПИК

Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в града, с което е била отхвърлена молбата за изменение на мярката за неотклонение на младеж, обвинен в причиняване на телесна повреда и опит за убийство на полицейски орган при изпълнение на службата му.

препоръчано

Митко М. е привлечен към наказателна отговорност за деяния, извършени на 9 март в с. Синдел. Тогава органите на МВР опитали да задържат мъж и жена, които отказали да се подчинят. Събралите се на място хора започнали да замерват с различни предмети правоохранителните органи. Според прокуратурата, 18-годишният Митко е нападнал служител с нож, а друг ударил с дърво. След това избягал. По-късно се предал в поделение на МВР.

Според Апелативната прокуратура са налице всички изисквани от закона предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за процесуална принуда. На различно мнение е защитата. Адвокатите твърдят, че нито има опасност Митко да се укрие, нито да извърши престъпление. Той е с чисто съдебно минало и няма криминални регистрации.  Освен това, липсва оръжието, с което би могъл да е извършил престъплението, вменено му във вина. На местопрестъплението не е бил извършен оглед.

Доказателствата, събрани до момента, не са в състояние да обосноват подозрение у настоящия съдебен състав, че Митко М. е извършил опит за убийство. В същото време обаче разпитите на свидетели и съдебно-медицинска експертиза подкрепят съмнението, че той е съпричастен към обвинението в нанасяне на телесна повреда на полицейски служител. Това е тежко престъпление, което законът наказва с от 3 до 10 години лишаване от свобода. Освен това Апелативният съд вижда реална опасност младежът да се укрие. В деня на деянието е избягал от местопроизшествието. Последващото му явяване пред полицейските служби не може да заличи този факт. Наличието на постоянен адрес, семейното положение /Митко има бебе, а жена му отново очаква дете/ и данните за личността му не сочат риск от извършване на престъпление.

Опасността от укриване, съчетана с обоснованото предположение за съпричастност към едно от инкриминираните деянията,  дадоха основания на въззивната инстанция да потвърди най-тежката мярка за неотклонение на обвинения в опит за убийство и нанасяне на телесна повреда Митко М.

Определението на Апелативен съд – Варна не подлежи на обжалване.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това