Апелативният съд потвърди условната присъда на кмета на Септември

Темида

Апелативният съд потвърди условната присъда на кмета на Септември

6879
на 10.12.2019
Апелативният съд потвърди условната присъда на кмета на Септември
Автор:   ПИК

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на окръжния съд в Пазарджик, с което кметът на Община Септември Марин Рачев беше осъден условно на 2 години и 6 месеца затвор. Изпитателният срок на присъдата остава 4 години.

препоръчано

Присъдата е за укриване на данъци през периода 14 февруари 2005 – 5 април 2007 г. В качеството си на едноличен търговец Рачев е избегнал плащането на данъци в особено големи размери – 118 923 лева. Решението на Апелативния съд в Пловдив не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

На 1 февруари 2018 г. полицаи претърсиха сградата на община Септември. Операцията срещу корупцията по високите етажи на властта бе проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Над 50 полицаи извършваха обиски в общината, в дома на градоначалника на Септември и свързани с него хора в града.

Рачев беше обвинен за ощетяване на общината с над 200 000 лв. чрез умишлена безстопанственост и неизгодна сделка. Първоначално съдът му определи гаранция от 250 000 лева, а по-късно тя бе намалена на 130 000 лева.

В началото на септември стана ясно, че съдът е запорирал сметки и имоти на Рачев за над 9 млн. лева. На местните избори през септември обаче стана ясно, че въпреки започнатото срещу него разследване Рачев печели вота още на първи тур.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК