АПОКАЛИПТИЧЕН СЦЕНАРИЙ: Професор обясни как високата смъртност, а не ваксините, ще спре COVID-19

Час Пик ГЛАВНА

АПОКАЛИПТИЧЕН СЦЕНАРИЙ: Професор обясни как високата смъртност, а не ваксините, ще спре COVID-19

25735
на 14.02.2021
АПОКАЛИПТИЧЕН СЦЕНАРИЙ: Професор обясни как високата смъртност, а не ваксините, ще спре COVID-19
Автор:   ПИК

На този етап няма експериментални данни, за да твърдим, че COVID-19 атакува имунната система. На този етап вирусът и различните му мутации засягат основно спайк протеина. Това каза проф. Сорен Хайрабедян от БАН по Nova News.

препоръчано

Опасенията са, че новите варианти могат да избягват имунния отговор, съобщи професорът. Ваксините на „Модерна“ и „Пфайзер“ създават достатъчно антитела, за да предпазват от южноафриканския щам. Той беше категоричен този щам не е в България.

Професорът коментира предложението на немски изследователи за твърд локдаун, докато случаите не паднат под 10%: „Това ще компрометира концепцията за свободно движение на стоки и услуги в ЕС. Не мисля, че е приложим модел за нас. Това означава, че трябва да се спазват на 100% мерките, което не вярвам да стане.“

По темата с ваксините проф. Хайрабедян каза: „Проблемът е, че ваксината трябва да мине през всички клинични етапи. Нека хората изберат РНК-овите ваксини, ако имат възможност.“

Една от причините да се разработват множество ваксини според професора е невъзможността компаниите да задоволят търсенето. Той съобщи, че „Модерна“ разработва нова ваксина, която да е ефективна срещу новите щамове. Ваксинирането обаче не може да доведе до колективен имунитет.

За да се самоспре вирусът, трябва да има високо ниво на смъртност, което не е препоръчителен сценарий, заяви професорът. Той поясни, че в момента няма развитие на други вируси заради носенето на маски, което възпрепятства разпространението им.

Сподели:
Бомба x
УНИКАЛНО: Заловиха огромна жаба (ВИДЕО/СНИМКИ) УНИКАЛНО: Заловиха огромна жаба (ВИДЕО/СНИМКИ)
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Бареков скочи на Манолова: Защо излъгахте и ми скрихте сигналите за корупция, които бяха първи? Радев ви каза - остава ви една вечер (ВИДЕО)
ново
Днес: 44
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това