АПОКАЛИПТИЧЕН СЦЕНАРИЙ: Професор обясни как високата смъртност, а не ваксините, ще спре COVID-19

Час Пик ГЛАВНА

АПОКАЛИПТИЧЕН СЦЕНАРИЙ: Професор обясни как високата смъртност, а не ваксините, ще спре COVID-19

27444
на 14.02.2021
АПОКАЛИПТИЧЕН СЦЕНАРИЙ: Професор обясни как високата смъртност, а не ваксините, ще спре COVID-19
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

На този етап няма експериментални данни, за да твърдим, че COVID-19 атакува имунната система. На този етап вирусът и различните му мутации засягат основно спайк протеина. Това каза проф. Сорен Хайрабедян от БАН по Nova News.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Опасенията са, че новите варианти могат да избягват имунния отговор, съобщи професорът. Ваксините на „Модерна“ и „Пфайзер“ създават достатъчно антитела, за да предпазват от южноафриканския щам. Той беше категоричен този щам не е в България.

Професорът коментира предложението на немски изследователи за твърд локдаун, докато случаите не паднат под 10%: „Това ще компрометира концепцията за свободно движение на стоки и услуги в ЕС. Не мисля, че е приложим модел за нас. Това означава, че трябва да се спазват на 100% мерките, което не вярвам да стане.“

По темата с ваксините проф. Хайрабедян каза: „Проблемът е, че ваксината трябва да мине през всички клинични етапи. Нека хората изберат РНК-овите ваксини, ако имат възможност.“

Една от причините да се разработват множество ваксини според професора е невъзможността компаниите да задоволят търсенето. Той съобщи, че „Модерна“ разработва нова ваксина, която да е ефективна срещу новите щамове. Ваксинирането обаче не може да доведе до колективен имунитет.

За да се самоспре вирусът, трябва да има високо ниво на смъртност, което не е препоръчителен сценарий, заяви професорът. Той поясни, че в момента няма развитие на други вируси заради носенето на маски, което възпрепятства разпространението им.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Абсурдите продължават - взеха главата на Росен Желязков ден преди края на парламента (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК