АПРИЛСКА ЗИМА: Студът и минусовите температури остават, през деня - леко затопляне, облаци и дъжд (КАРТА)

Акценти

АПРИЛСКА ЗИМА: Студът и минусовите температури остават, през деня - леко затопляне, облаци и дъжд (КАРТА)

24508
на 06.04.2023
АПРИЛСКА ЗИМА: Студът и минусовите температури остават, през деня - леко затопляне, облаци и дъжд (КАРТА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. Слаб дъжд ще превалява на места, главно в Източна България, но след полунощ валежите и там ще спрат и над много райони облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 3° и 2°, по Черноморието малко по-високи, в София - около минус 2°. 

препоръчано

През деня облачността над Южна България отново ще се увеличи и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали дъжд. Над Северна България ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в Горнотракийската низина до 14°-15°, в София - около 7°. Това съобщават от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи, но вечерта отново ще се повиши до сутрешните стойности. 

В петък на отделни места в крайните южни и в планинските райони ще превали дъжд. В останалата част от страната ще е без валежи, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 3° - минус 4° във високите полета в Западна България до 4° - 5° в Югоизточна, а максималните - между 7° и 12°.

В събота вятърът ще стихне, преди обяд ще преобладава слънчево време и дневните температури ще са с 3 - 4 градуса по-високи. След обяд облачността ще се увеличи и до вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

В неделя ще духа слаб североизточен вятър. Ще бъде облачно, на отделни места в Западна и Южна България ще има и слаби превалявания. По-късно през деня валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК