Арестуваха бивш заместник на Сергей Шойгу

Европа

Арестуваха бивш заместник на Сергей Шойгу

32530
на 29.08.2024
Арестуваха бивш заместник на Сергей Шойгу
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руската полиция арестува бившия заместник-министър на отбраната армейски генерал Павел Попов. Той в продължение на 11 години бе заместник на уволнения в началото на май от президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин Сергей Шойгу.

препоръчано

"Самият Попов бе обвинен преди два месеца във финансови измами и отклоняване  на средства от бюджета в особено големи размери", написа базираният в Нидерландия вестник "Москоу таймс".

"Според данните на разследването Попов е отговарял за поддръжката на тематичния парк "Патриот" (в Московска област). Уволненият генерал, действайки в престъпно съдружие с директора на учреждението Вячеслав Ахмедов и заместник–началника на Главното управление за иновации във военното министерство Владимир Шестеров, е отклонил средства в еквивалент на 20 милиона евро", добави изданието, което се позова на документи на Следствения комитет.

"Освен това Попов, с част присвоените пари си е изградил лукзодноа имение край руската столица. До разкритието на престъпната дейност на генерала се стигнало, след като фирми, наети за извършването на строителните работи, са подали жалби, че не са получили обещаните пари", посочи още цитираната медия.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК