Арестуваха за корупция върховен съдия в Чехия

Европа

Арестуваха за корупция върховен съдия в Чехия

5294
на 05.12.2020
Арестуваха за корупция върховен съдия в Чехия
Автор:   ПИК

"Полицията задържа в Прага съдия от Върховния съд и още четирима души." Това съобщи главният прокурор на републиката Ленка Брадачова пред журналисти, без да споменава имената на задържаните.

"Един от задържаните е съдия от Върховния съд в Прага, друг е адвокат. Всички те са обвинени във вземане на подкупи, злоупотреба със служебно положение и легализация на приходи от незаконни дейности", каза главният прокурор.

Според нея, ако обвиненията бъдат доказани, всички задържани са изправени пред затвор до 12 години. На свой ред Чешкото радио, позовавайки се на източници в полицията, съобщи, че задържаният съдия от Върховния съд е Зденек Совак.

По-рано, през 2003 г., Совак беше отстранен два пъти от поста си, в първия случай - за плагиатство, във втория - за шофиране в нетрезво състояние, довело до катастрофа.

Според Чешкото радио, цитирано от РИА Новости, около 50 полицаи продължават да претърсват офисите на задържаните, както и домовете им.


препоръчано
свързани новини
Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това