Арестуваха кмета на карловско село за злоупотреби и комарджийство

Крими

Арестуваха кмета на карловско село за злоупотреби и комарджийство

34113
на 20.06.2024
Арестуваха кмета на карловско село за злоупотреби и комарджийство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Арестуван е кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски, съобщиха за ПИК местни жители.

препоръчано

Хора от селото също потвърдиха за позорната сцена. Кметът е арестуван за пореден път. Той е с две пробационни присъди. Този път е бил закопчан, защото е продал камината за отопление на пенсионерския клуб във Войнягово.

Преди няколко дни Танковски поискал ключа от отговорника с мотива, че имал работа вътре. Малко след това било установено, че камината липсва и е бил подаден сигнал в полицията.

Разследващите от Карлово констатирали, че той е разглобил печката и я е продал на частно лице в град Баня за 80 лева. Парите проиграл на комар.

По скандалното е, че е започнато досъдебно производство за длъжностно престъпление в размер на 36 000 лева. Танковски посещавал различни строителни магазини, представял се като „кметът на Войнягово“ и казвал на собствениците, че трябва да му се дадат определени строителни материали на сметката на Община Карлово.

Освен строителни материали той взимал косачки, тримери и други, а когато търговците започнали да си търсят парите от Община Карлово, кметът на общината – Емил Кабаиванов, и счетоводството реагирали и казвали, че изобщо не знаят за подобни поръчки и не са давали разрешение за тях.

Отново бил подаден сигнал в полицията и започнало производство.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление.

Местните отдавна говорят за безобразията на Танковски, но мъжът беше кандидат за депутат от областната листа за Пловдив на „Синя България“. Като такъв той се ползваше с имунитет.

Преди години Танковски беше арестуван за подобни прегрешения и престъпления, а парите, които е взимал по нечестен път е проигравал на комар.

Предстои утре прокуратурата да реши дали да бъде удължен срокът му за арест от 24 часа, а на малко по-късен етап държавното обвинение и съдът ще решат дали той ще продължава да заема поста си кмет на Войнягово.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК