Арменската армия поиска оставката на премиера Пашинян

Арменската армия поиска оставката на премиера Пашинян

4154
на 25.02.2021
Арменската армия поиска оставката на премиера Пашинян
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Арменските въоръжени сили призоваха за оставката на премиера Никол Пашинян и неговото правителство, предава Ройтерс.

препоръчано

В изявлението на военните се посочва, че „премиерът и правителството на Армения не са в състояние да взимат адекватни решения в тази кризисна и съдбовна за арменския народ ситуация“.

От своя страна Пашинян заяви, че това изявление е равнозначно на военен преврат и призова привържениците си да се съберат в центъра на столицата Ереван.

В обръщение към нацията, излъчено във Фейсбук, премиерът каза още, че е уволнил началника на Генералния щаб на въоръжените сили след отправения призив за оставката му.

Все още не е ясно дали армията е готова да използва сила, за да подкрепи изявлението си.

Арменският премиер беше изправен пред протести и призиви за оттегляне заради катастрофалното, според критиците му, справяне с кървавия конфликт между Азербайджан и етническите арменски сили в региона Нагорни Карабах миналата година, продължил 6 седмици и приключил в полза на Азербайджан.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК