АРМИЯТА ОБЕЗГЛАВЕНА! 17 генерали от ВВС и сухопътните войски с коронавирус след срещи с Румен Радев

Политика

АРМИЯТА ОБЕЗГЛАВЕНА! 17 генерали от ВВС и сухопътните войски с коронавирус след срещи с Румен Радев

163044
на 30.10.2020
АРМИЯТА ОБЕЗГЛАВЕНА! 17 генерали от ВВС и сухопътните войски с коронавирус след срещи с Румен Радев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Армияте е обезглавена! Цели 7 генерали от военновъздушните сили и 10 от сухопътните са в болница с коронавирус, научи ПИК. Пандемията се разпространява светкавично сред военните ни и само за последните две седмици почти не е останал висш главнокомандващ, който да не е заразен или карантиниран, но и в двата случая не може да изпълнява задълженията си. 

препоръчано

Припомняме, че епидемията във войската ни започна след празника на ВВС, който завършил с купон в резиденцията "Лозенец", както ексклузивно ПИК съобщи още преди седмица. Медията ни първа разкри, че Румен Радев е контактувал там със заразения ген. Димитър Петров, който пред ПИК каза, че се почувствал зле още вечерта след празника. Веднага се изследвал и тестът му бил положителен. Моментално бяха уведомени всичките му контактни лица - над 100 генерали и военни, включително президентът. Той обаче вместо да се карантинира замина за Естония, където предизвика международен скандал с изцепката си и бе изгонен. Вместо да остане в изолация обаче, Радев продължи с контактите и срещите из страната. 

Този вторник, докато все още е потенциално опасен, той се срещна и със сухопътните войски и отиде на мащабно учение в Хасково, а сега заразата плъзна и сред тези военни. Припомняме, че Радев и екипа му са били контактни не само с ген. Петров, но и със заразения президент на Полша Анджей Дуда, както и със секретаря си Димитър Стоянов. За неговото заразяване съобщи отново първо ПИК преди ден, докато от "Дондуков" 2 все още криеха и разкриха едва вчера, след като за случая са били уведомени и от РЗИ и нямаше как казусът да остане в тайна. Едва тогава Радев влезе в карантина и бе поставен в изолация и екипът му, които също са потенциално опасни. 

Припомняме, че от РЗИ бяха категорични, че дори и с два отрицателни теста, човек може да е разболее, тъй като в първите дни вирусът не се активира и това може да стане дори чак на десетия ден. Затова и всички трябва да бъдат карантинирани 10 дни след контакт с болни, а не да бъдат освобождавани да обикалят страната и чужбина, както направи Румен Радев. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: Пеевски отвява Кирил Петков и Костадинов на вота. Променкаджиите влизат в печална битка с БСП за четвърто и пето място (ВИДЕО) Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: Пеевски отвява Кирил Петков и Костадинов на вота. Променкаджиите влизат в печална битка с БСП за четвърто и пето място (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК