Археолози в Русенско проучват праисторическа селищна могила

Региони

Археолози в Русенско проучват праисторическа селищна могила

8919
на 03.08.2015
Археолози в Русенско проучват праисторическа селищна могила
Автор:   ПИК

Русенските археолози тези дни продължават проучванията вече трети сезон на праисторическа селищна могила край село Бъзовец, където е открита необичайна за историческия период двуетажна къща.

препоръчано

Това съобщи директорът на русенския исторически музей дин Николай Ненов.

Археологическата работа е съсредоточена върху изследване на тази сграда с етажи. Уточнен е планът на къщата, копае се върху част от това жилище и се анализира обстановката наоколо.

Откритите находки по време на досегашните разкопки находки са датирани от първата половина на каменно-медната епоха (4800 - 4550 г. пр. Хр.).

През септември, като част от тазгодишното археологическо лято, екип на русенския исторически музей и специалисти от страната ще проучват нов парцел от средновековната българска крепост Червен.

 

Сподели:
Бомба x
Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка Ето ги признаците, по които да познаете дали сте приоритет, или просто забежка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат Екогласност: Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Емил Георгиев разкри как Петков и Василев опитвали да превземат "Екогласност": Искаха да сме им мандатоносител срещу места в листите, признаха, че е президентски проект (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 307
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това